Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αυτές τις ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά αύριο – Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο

εορταστικό ωράριο καταστημάτων

Έχει ήδη ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο καταστημάτων ενώ για τις επόμενες Κυριακές μέχρι την Πρωτοχρονιά, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Τι ισχύει.

Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο καταστημάτων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων αναλυτικά

Φέτος τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να ανοίξουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Την Κυριακή στις 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου μπορούν επίσης να είναι ανοιχτά. Σκοπός είναι οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα είναι ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα. Τις Κυριακές 17 και 24 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Προσοχή! Αλλάζουν τα δεδομένα για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Προτείνει στα καταστήματα να ανοίξουν – την ίδια ώρα όπως σε όλη την Ελλάδα – στις 11 το πρωί. Αλλά να κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Σε άλλες περιφέρειες οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν λειτουργία των καταστημάτων έως τις 6 το απόγευμα.

Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα λειτουργούν έως τις 8 το βράδυ. Για τις Κυριακές προτείνεται να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Πότε θα είναι κλειστά τα καταστήματα για τις γιορτές

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 26 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 και την Τρίτη 2 του μήνα. Κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αίσθηση έχει προκαλέσει μεταξύ του εμπορικού κόσμου η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ στην οποία ζητάει από την πολιτεία προστασία για τα καταστήματα που θα ανοίξουν τις τρεις Κυριακές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις