Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυτή είναι η εικόνα σε Ρόδο και Κω – Aνυπολόγιστες καταστροφές

Ούτε 48 ώρες δεν έχουν συμπληρωθεί από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τα δύο νησιά και οι κάτοικοι μετρούν τις καταστροφές.

Τα δύο νησιά βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων 20 χρόνων. Σε Ρόδο και Κω τα ποτάμια υπερχείλησαν και πλημμύρισαν κατοικίες.

Στη Ρόδο τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται ιδιαίτερα Λάρδο, Αρχάγγελο και Κάλαθο όπου τα φουσκωμένα ποτάμια πέρασαν μέσα από τα χωριά πλημμυρίζοντας τα σπίτια.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Στην Κω σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Στην περιοχή Λαγκάδα τα νερά ακόμα λιμνάζουν σε ύψος μισού μέτρου ενώ πολλά σπίτια είναι γεμάτα με λάσπες που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νέρα.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Τα δύο νησιά από χθές το απόγευμα έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ αύριο το πρωί με εντολή του υφυπουργού υποδομών Γ. Μαγκριώτη κλιμάκια εμπειρογνωμόνων θα επισκευθούν τις πληγείσες περιοχές για αποτίμηση των ζημιών. Η χαλαζόπτωση που ακολούθησε της βροχής στην Κώ έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και στις γεωργικές καλλιέργειες.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Τόσο σε Κω όσο και στην Ρόδο ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή με μηχανήματα ειδικά οχήματα τοσο της πυροσβεστικής όσο και της αστυνομίας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα ώστε να αποκατασταθούν όσο γίνετε οι ζημιές.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Στην Κω τέσσερις οικογένειες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης καθώς τα σπίτια τους υπέστησαν σημαντικές ζημιές και ειναι αδύνατο να κατοικηθούν. Ο δήμαρχος του νησιού εξασφάλισε δωμάτια ώστε όσοι πληγέντες χρειάζονται στέγη να μ μπορούν να φιλοξενηθούν.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στο οδικό δικτυο τόσο της Ρόδου όσο και στην Κώ. Η κυκλοφορια των αυτοκινήτων πάντως στους κεντρικόυς δρόμους αποκαθίσταται σταδιακά.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Πηγή: www.rodiaki.gr

Πηγή: www.rodiaki.gr

Πηγή: www.rodiaki.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε