Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι δίδυμοι ήρωες ναύτες της Κύπρου – “Τα παιδιά μου είναι ήρωες για την πατρίδα τους”, λέει ο πατέρας

Η ζωή τους σταμάτησε πριν προλάβουν να την χαρούν. Πέθαναν όμως για την πατρίδα τους, λέει ο πατέρας των δίδυμων ναυτών που είναι στην μαύρη λίστα των θυμάτων της φονικής έκρηξης στην Κύπρο.
Θρήνος και οργή και στους συγγενείς των θυμάτων, των νέων παιδιών που έπεσαν νεκρά τόσο άδικα εξαιτίας της αναλγησίας των υπευθύνων… Από τη λίστα των δώδεκα θυμάτων, είναι και δυο αδέλφια, δίδυμα, ο Μιλτιάδης και ο Χρήστος Χριστοφόρου που υπηρετούσαν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά.
 
Η κυπριακή ιστοσελίδα Showtime-cy.com δημοσιεύει σειρά φωτογραφιών από ανέμελες στιγμές των δυο νεαρών. Όπως φαίνεται και από τα καρέ, τα δυο αδέλφια μοιράζονταν μια κοινή ζωή πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο, όπως έγινε δυστυχώς και στο θάνατο.

 
Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τη μοιραία εκείνη ημέρα -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ-, ο ένας από τους δίδυμους έλαβε εντολή να σπεύσει για την κατάσβεσή της. Ακολούθως και ο δεύτερος αδελφός ζήτησε από τον αξιωματικό να συνοδεύσει στον αδελφό του: «Δεν θα πάει ο αδελφός μου μόνος του εκεί…» φέρεται να είπε… και συνέχισε «Θα πάω μαζί του να τον βοηθήσω..».

 
Αμέσως μετά, τα δυο παιδιά τηλεφώνησαν στη μητέρα τους προκειμένου να την ενημερώσουν για την αποστολή. Ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν μαζί της…
 
Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικές είναι οι τελευταίες στιγμές πριν από την φονική έκρηξη στη ναυτικη βαση Ευαγγελος Φλωρακης. Το τηλεοπτικό κανάλι “ΣΙΓΜΑ” αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό τα τελευταία λεπτά πριν από τον όλεθρο ενώ συνεργείο του σταθμού κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από το σημείο όπου βρίσκονταν τα εμπορευματοκιβώτια και τον τεράστιο κρατήρα που δημιούργησε η έκρηξη.
 
Είναι ήρωες τα παιδιά μου δηλώνει αποκλειστικά στο δημοσιογράφο του καναλιού ο πατέρας των δίδυμων Ναυτών που αποκαλύπτει τι ανέφεραν τα παιδιά τους λίγο πριν την φονική έκρηξη.
 


 

 

Διαβάστε επίσης:

Διαδήλωση για τη φονική έκρηξη και επεισόδια στην Κύπρο


Αποκάλυψη σοκ: Μάζευαν μέχρι τα χαράματα έγγραφα από το υπ.Άμυνας της Κύπρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε