Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αυτοκάθαρση” και σύμβολα ταλαιπωρούν τη ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όλο και πιο βαθιά στη δίνη της εσωστρέφειας βυθίζεται η…

ΝΔ. Σαν να μην έφτανε η “φουρτούνα” της “αυτοκάθαρσης”, έρχεται να προστεθεί και η “ξαναζεσταμένη” πρόταση Αβραμόπουλου περί αλλαγής συμβόλων και ονόματος του κόμματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, είχε θέσει ξανά το θέμα πριν λίγες εβδομάδες, αναγκάστηκε όμως να αναδιπλωθεί μετά τις έντονες και δημόσιες αντιδράσεις στελεχών.

Κι ενώ επισήμως η Ρηγίλλης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων, ο πρώην υπουργός Υγείας επανήλθε, προτρέποντας εμμέσως τα γαλάζια στελέχη να φέρουν το θέμα στο επικείμενο συνέδριο (25-27 Ιουνίου). «Ο καθένας στη Ν.Δ. μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει στο συνέδριο. Και για το θέμα του ονόματος. Αν τεθεί θέμα για το όνομα, θα συζητηθεί. Οι αλλαγές δεν οριοθετούνται. Δεν υπάρχουν ταμπού. Είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές…», δήλωσε στο Μega.

 

Όσον αφορά στην “αυτοκάθαρση”, αρκετά από τα στελέχη που “φωτογραφήθηκαν” από τον πρόεδρο του κόμματος, έσπευσαν να δηλώσουν ότι το ζήτημα αφορά άλλους και πως οι ίδιοι παραμένουν μάχιμοι και στην «πρώτη γραμμή» του κόμματος.

Ενδεικτικά ο Αρ.Παυλίδης ανέφερε ότι «συμφωνεί με την κάθαρση» και παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα συνεχίσει ακάθεκτος τον πολιτικό αγώνα του στα Δωδεκάνησα, μήνυμα ότι «θα τον κρίνει ο λαός του Κιλκίς» εξέπεμψε ο Σ. Τσιτουρίδης, διαρρέοντας μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός σε δύο συναντήσεις που είχε με τον κ. Σαμαρά έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα επανέλθει στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, «δεν με αφορά το θέμα» ήταν η αντίδραση του Γ. Βουλγαράκη, ενώ ο Π.Δούκας σημείωσε ότι η παράταξη θα έπρεπε να του πει “εύγε” γιά τις επιδόσεις του.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε