Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτοκίνητα: ”Φρένο” στις πωλήσεις-”Γκάζι” σε λουκέτα και απολύσεις

Η λέξη κατήφεια είναι πολύ φτωχή για να αποδώσει τη συναισθηματική κατάσταση που κυριάρχησε στη συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος.

Δεν θα μπορούσε να είναι όμως διαφορετικά με βάση τα στοιχεία που παρέθεσαν.
 
Από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν απολυθεί 25.000 εργαζόμενοι και θα έχει μπει λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις.
 
Σύμφωνα με τους εμπόρους η κρίση αλλά και η κυβερνητική πολιτική στο αυτοκίνητο είχε ως αποτέλεσμα ,μέσα σε 2 χρόνια,να ξεπερνά η πτώση των πωλήσεων το 65,3% ,να φτάσει στο 60% η πτώση του κύκλου εργασιών, να αγγίζει το 10% η ανεργία στον κλάδο, με πρόβλεψη να διπλασιαστεί τους επόμενους τρεις μήνες.
 
Ακολούθως τα έσοδα στα δημόσια ταμεία είναι κατά 300 εκατ ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2009 και τουλάχιστον 550 λιγότερα σε σχέση με το 2008.
 
Οι έμποροι αυτοκινήτων πρότειναν συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου τους:
-κατάργηση του φόρου πολυτελείας και άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
-μείωση του τέλους ταξινόμησης και επαναφορά των κινήτρων αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων αυτοκινήτων που να αφορά εκτός των καινούργιων και των ελαφρώς μεταχειρισμένων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
-παροχή χαμηλού κόστους επιχειρηματικών δανείων,αφού σήμερα χρηματοδοτούνται μόνο οι 2 στις 10 αιτήσεις από τις τράπεζες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε