Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτοκτόνησε 18χρονη μαθήτρια – Ατόπημα της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας

Αυτοκτόνησε 18χρονη μαθήτρια – Ατόπημα της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας

– Η 18χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της την Δευτέρα το απόγευμα στην Νέα Ερυθραία
– Ήταν πολύ καλή μαθήτρια και προσωπικοί λόγοι την οδήγησαν στην αυτοκτονία σύμφωνα με πληροφορίες
– Ερωτήματα προκαλεί η σύνδεση της αυτοκτονίας με τις πανελλαδικές από την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τους μαθητές που βρίσκονται σε μια φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκαλεί εντύπωση πως η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας χωρίς να έχει πλήρη εικόνα συνέδεσε μία αυτοκτονία που όπως όλα δείχνουν έγινε για προσωπικούς λόγους και όχι για την πίεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η αυτοκτονία της 18χρονης μαθήτριας στη Νέα Ερυθραία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με τις πληροφορίες οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και όχι με τις πανελλήνιες.
Όπως δήλωσαν στο Newsit άτομα από το περιβάλλον της άτυχης μαθήτριας, ήταν μοναχοπαίδι, κόρη δασκάλου και πάρα πολύ καλή μαθήτρια και στις πανελλαδικές είχε γράψει πολύ καλά όπως και η ίδια δήλωνε.

Ήταν μαθήτρια του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η άτυχη μαθήτρια είχε αφήσει και σημείωμα.
Η κηδεία της άτυχης μαθήτριας θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Άλλη μια άτυχη στιγμή;

Σήμερα το μεσημέρι όμως η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου είπε ότι προτίθεται να εισηγηθεί στην επόμενη κυβέρνηση την πρόσληψη και απασχόληση, στα σχολεία, παιδοψυχολόγων, καθώς «το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και η ψυχολογική πίεση των εξετάσεων, είναι δυσβάσταχτα για τους ώμους των παιδιών», αναφερόμενη στην αυτοκτονία της μαθήτριας που όμως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις πανελλαδικές.

Η τοποθέτηση της υπουργού έχει προκαλέσει ερωτήματα καθώς γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για χιλιάδες μαθητές και θα έπρεπε η υπουργός να είχε ενημερωθεί σωστά πριν προχωρήσει σε τέτοιες δηλώσεις.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας δεν διαχειρίζεται σωστά ένα μείζον θέμα.

Ο πρώτος λάθος χειρισμός της  έγινε με το μάθημα της Φυσικής όπου εντοπίστηκε λάθος σε ερώτημα των εξετάσεων και η ίδια αποφάσισε ότι το μάθημα θα βαθμολογηθεί κανονικά!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα είπε με περισσή άνεση ότι δεν έγινε και τίποτα που υπήρξε πρόβλημα σε μια από τις 3.200 ερωτήσεις των πανελλαδικών! Φαίνεται ότι η κα Κιάου που είπε κιόλας ότι το υπουργείο παιδείας το αγαπά, εκτός από ελλιπή ενημέρωση δεν φαίνεται να έχει και συναίσθηση αυτών που λέει. Επίσης, παρότι σύζυγος δημοσιογράφου, όπως τονίζει η ίδια με κάθε ευκαιρία, δεν έχει ενημερωθεί ότι συμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους βαθμολογητές της Φυσικής, από αυτό το ερωτηματάκι, έχει γράψει κάτω από την βάση πάνω από το 80% των υποψηφίων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα βαθμολογηθεί κανονικά το επίμαχο θέμα Γ4 της Φυσικής στο οποίο εντοπίστηκε επιστημονικό λάθος! – Όλη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας – Ελλάδα
Αναστάτωση για το θέμα της Φυσικής – Αναμένονται προσφυγές στη Δικαιοσύνη – Ελλάδα

Πανελλαδικές: Κάτω από την βάση έγραψε το 80% των μαθητών στην Φυσική! – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε