Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αυτός είναι ο εγκέφαλος της κλοπής της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

O ισοβίτης Αντώνης Κίττας
,,O ισοβίτης Αντώνης Κίττας

– Η σορός ήταν πεταμένη σε χωράφι
–  Oι δράστες προσπάθησαν να τη θάψουν σε άλλο τάφο
– Ο ισοβίτης Αντώνης Κίτας ο “εγκέφαλος”

Ο ισοβίτης στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας Αντώνης Προκοπίου Κίττας, γνωστός ως “Αλ Καπόνε” είναι ο εγκέφαλος της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, στις 11 Δεκεμβρίου 2009.

Αυτό κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε, ύστερα από αίτημα της Αστυνομίας, διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον δύο άλλων υπόπτων για την κλοπή της σορού.
Ο ένας είναι ο Μάμας Κίτας, 48 χρονών, αδελφός του ισοβίτη, και ο άλλος ένας Ινδός , 31 χρόνων.

 Ο αστυνόμος Γιαννάκης Χαραλάμπους, κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο Ινδός ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, Μάμα Κίτα, έκλεψαν  την σορό από το κοιμητήριο της Δευτεράς.
  Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Ινδός, ο Μάμας Κίτας του ζήτησε να κάνουν την κλοπή μετά από οδηγίες του αδελφού του.

    Όπως κατατέθηκε στο Δικαστήριο τα ξημερώματα της 11ης Δεκεμβρίου 2009, πήγαν στο κοιμητήριο της Δευτεράς, όπου αφού σήκωσαν την πλάκα από τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο Μάμας Προκοπίου Κίτας ξέθαψε τη σορό και ο Ινδός ήταν φρουρός.

  Στη συνέχεια οι δύο ύποπτοι τοποθέτησαν τη σορό σε  “βαν” , την μετέφεραν στο Νέο Κοιμητηρίου Στροβόλου, όπου βρέθηκε προχθές το βράδυ.

  Στις 8 Μαρτίου 2010 ο Ινδός προσέγγισε την οικογένεια του τέως προέδρου και ζήτησε 300.000 ευρώ, το οποίο δεν καταβλήθηκε, για να αποκαλύψει πού βρισκόταν η σορός.

    Ενημερώθηκε η Αστυνομία και εντοπίστηκε η σορός στο σημείο, που υπέδειξε ο ύποπτος.
  Ο ισοβίτης Αντώνης Κίτας τον Δεκέμβριο του 2008 είχε δραπετεύσει από ιδιωτική κλινική, στην οποία νοσηλευόταν, και συνελήφθη μετά από ένα μήνα.

Αυτό που προκαλεί όμως ανατριχίλα είναι το γεγονός πως η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν πεταμένη επί ημέρες σε ένα χωράφι.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την τελευταία εβδομάδα οι δράστες είχαν αποφασίσει να θάψουν τη σορό σε τάφο ηλικιωμένου ανθρώπου στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου.

Διαβάστε επίσης:

Από τα κατεχόμενα ο ασβέστης στον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου;

Με λογισμικό σύστημα οι έρευνες για τη σορό του Τ. Παπαδόπουλου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε