Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτός είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου και είναι Έλληνας!

Αυτός είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου και είναι Έλληνας!

Τι λέει στο Newsit o Ευάγγελος Κατσιούλης ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το World Genius Directory για το 2012.

Ο 36χρονος ψυχίατρος άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ) που έκανε το 2009 και έκτοτε δε βρέθηκε κανένας να πιάσει το ρεκόρ του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δείκτη νοημοσύνης 198 κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο, ενώ στη δεύτερη θέση στον κατάλογο του World Genius Directory, βρίσκεται ο Αμερικανός Rick Rosner με δείκτη νοημοσύνης 192 μονάδες.

Ο κύριος Ευάγγελος Κατσιούλης οπως πρώτα έγραψε η “espresso” ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι υποψήφιος διδάκτορας του εργαστηρίου Βιολογίας –Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Οπως δήλωσε στο Newsit o 36χρονος “είχα κάποιες ενδείξεις από το σχολείο ακόμη καθώς είχα καλές επιδόσεις και επιτυχίες στα μαθηματικά και τη φυσική αλλά και στις πανελλήνιες. Από εκει και πέρα στον ελεύθερο χρόνο μου έδωσα κάποια τεστ νοημοσύνης και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Η δική μου πολύ καλή επίδοση ήρθε το 2009 σε έναν παγκόσμιο οργανισμό μιας γαλλικής κοινότητας νοημοσύνης. Κατέληξα πρώτος στις επιδόσεις με σκορ 198. Αυτό σημαίνει πως έαν έχει 30 δισεκατομμύρια ανθρώπους αυτός ο πλανήτης και όλοι θα εκαναν αυτή τη δοκιμασία, τεχνικά μόνο ένας μπορουσε να έχει αυτή την επίδοση”.

Στο ερώτημα πως νιώθει που είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο ο κύρος Κατσιούλης απαντά με μετριοφροσύνη πως “δεν αφήνω να με επηρρεάσει μια διαφορετική νοημοσύνη που μπορεί να έχω. Θεωρώ πάρα πολύ χρησιμο ανεξάρτητα εαν κάποιος έχει υψηλή νοημοσύνη ή άλλα χαρίσματα ή ειδικές κλίσεις, απλά να ζει τις επιλογές του. Προσπαθώ να μη νιώθω διαφορετικός, δεν είναι ωφέλιμο αυτό, είμαι ιδιαίτερα κοινωνικό όν. Δεν έχω κάποια ξεχωριστή ψυχολογική κατάσταση, νοιώθω φυσικά μια χαρά γιατί έχω μια ξεχωριστή επίδοση αλλά τίποτα παραπάνω”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κύριος Ευάγγελος Κατσιούλης:

Γενικά, θεωρείται ότι το σκορ ενός μέσου ανθρώπου σε IQ τεστ κυμαίνεται από 100 έως 140 μονάδες. Οσοι δε σημειώνουν σκορ πάνω από 160 μονάδες θεωρούνται ιδιοφυϊες.

Ο κυριος Κατσιούλης έχει ιδρύσει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά χαρισματικά παιδιά να αναπτύξουν τις μοναδικές ικανότητές τους. Αν και ο ίδιος επιθυμεί να ζήσει στην Ελλάδα λέει πως δε ξέρει εαν θα τα καταφέρει καθώς η χώρα μας δεν προσφέρει δυνανατοτητες σε όσους έχουν ταλέντα να τα αξιοποιούν.

Eμείς ευχόμαστε και ελπίζουμε στην περίπτωση του κυρίου Κατσιούλη να μην επιβεβαιωθεί η ρήση “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέκτησε το Facebook – ΦΩΤΟ και VIDEO

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε