Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

Η απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα πάρει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, γράφει το Bloomberg.

Το θέμα της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και των απολύσεων δεν βγήκε ποτέ από την ατζέντα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Οι διαθέσεις των δανειστών είναι γνωστές πολύ καιρό τώρα. Το γιατί το Bloomberg το θυμήθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των απεσταλμένων των δανειστών με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της στην Αθήνα για να συρρικνώσει τον αριθμό των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα τόσο ώστε να συνεχιστεί η ροή της χρηματικής βοήθειας», γράφει το Bloomberg.

«Ο προσδιορισμός των περιττών θέσεων και της δημιουργίας ενός συστήματος που θα οδηγήσει σε υποχρεωτική έξοδο περίπου 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 είναι το λεγόμενο ορόσημο που θα καθορίσει εάν η χώρα θα πάρει τη βοήθεια των 2,8 δισεκ. ευρώ αυτό το μήνα. Μέχρι στιγμής οι πλέον της μιας εβδομάδας συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει να φέρουν εις πέρας μια συμφωνία», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι περικοπές θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος και ένα από τα πιο δύσκολα σημεία σε πολιτικό επίπεδο να επιτευχθεί», δηλώνει στο πρακτορείο ο Χόλγκερ Σμίντιγκ, οικονομολόγος της Berenberg Bank στο Λονδίνο.

«Και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από δύο κεντροαριστερά κόμματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν στ’ αλήθεια αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας. Φοβάμαι ότι αυτό θα παραμείνει πιθανότατα ένα σημείο διαφωνίας, επανεξέτασης και… επανεξέτασης».

«Στο τέλος, είναι πιθανό ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κάνει περισσότερα. Πιθανώς θα πρέπει να απολύσει περισσότερους ανθρώπους, αλλά θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», δηλώνει ο Σμίντιγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορίες τρέλας και διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο: Ισοβίτες παίρνουν κανονικά μισθό!

Δημόσιο: “βρήκαν” 8.800 υπάλληλους για διαθεσιμότητα – “Λείπουν” … 4.000 ως τον Ιούνιο

Ιστορίες για κλάματα! Επίορκοι που “γονάτισαν” το Δημόσιο και παραμένουν στις θέσεις τους!

Βρίσκουν… μαϊμούδες στο Δημόσιο – Απειλούνται με απόλυση

Δημόσιο: απολύσεις υπαλλήλων το 2014 – Κανονικά η διαθεσιμότητα 25.000 ως το τέλος του 2013

Δημόσιοι υπάλληλοι “μπουμπούκια”- Η λίστα με τους 1.301 επίορκους

“Βραβεία” σε υπόδικους υπαλλήλους του ΕΟΤ – Τους στέλνουν στο εξωτερικό με μισθό πάνω από 10.000 ευρώ

Κόβεται στα δύο το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων – Έρχεται νέο κούρεμα έως 15%

Δημόσιο: “ανακάλυψαν” 7.200 υπαλλήλους για … απόλυση!

Δημόσιο: λίστα με 12.500 ονόματα σε 7 μέρες θέλει η τρόικα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε