Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

CNN: Η ελληνική κρίση σε 2 λεπτά! – VIDEO

CNN: Η ελληνική κρίση σε 2 λεπτά! – VIDEO

Η Ελλάδα δεν πλήρωσε την δόση των 1,6 δισ στο ΔΝΤ και είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα ζει με δανεικά εδώ και πολύ καιρό, και ο χρόνος της τελείωσε. Αυτή είναι η εισαγωγή του κύριου άρθρου του CNN το οποίο χθες βράδυ έκανε αντίστροφη μέτρηση μέχρι να βγεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα.

Η Ελλάδα, γράφει το CNN την ύστατη ώρα ζήτησε νεο πρόγραμμα από την Ευρώπη και σήμερα αυτό θα εξεταστεί από τους υπουργούς Οικονομικών.

Όμως πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα, αναρωτιέται το CNN. Αξιωματούχος είπε ότι δεν το βλέπει πιθανό αφού θα χρειαστούν νέοι πιο σκληροί όροι από αυτούς που ήδη εφαρμόζονταν στην Ελλάδα.

Το CNN περιγράφοντας την κατάσταση λέει ότι αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η Ανγκελα Μέρκελ είναι ανοικτοί σε διάλογο αλλά αν τελικά θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Αν οι πολίτες ψηφίσουν όχι ΄τοτε είναι εμφανές ότι πρόγραμμα δεν θέλουν. Θα ακολουθήσει το χάος και είναι πολύ πιθανό ένα grexit και επιστροφή στην δραχμή.

Αν οι πολίτες ψηφίσουν ναι, τότε αυτό θα σημαίνει ότι θέλουν να μείνουν στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα έχει να κάνει ακόμα μια πληρωμή στις 20 Ιουλίου στην ΕΚΤ.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι κλειστές και αυτό για να μην στερέψουν από ρευστό αφού οι πολίτες θα σπεύσουν να σηκώσουν τα χρήματά τους.

Guardian: Η δεσμοφύλακας Μέρκελ δείχνει το… Grexit στην Ελλάδα

Κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα όπως στην Κύπρο – Ανάλυση της Deutsche Welle

Δημοψήφισμα – Financial Times: Mεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης οι Έλληνες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε