Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δ.Ρέππας: Τις επόμενες ημέρες τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Εντός του Μαρτίου η μεθοδολογία και τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

 Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων με τη μείωσή των δομών τους, κατά 30%, και μέσα στον Μάρτιο θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση για τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
   
Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες από 5.427, που είναι σήμερα, σε 3.567.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η μείωση των δομών του κράτους κατά 30% δεν σημαίνει και μείωση των θέσεων. «Η μείωση αφορά τον αριθμό των υπηρεσιακών μονάδων και μόνο» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία της αλλαγής των οργανογραμμάτων, εκτός από τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί και το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης της κρίσης.

  Πρόσθεσε ότι μέσα στον Μάρτιο θα υπάρχει η τελική πρόταση για τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της περιβόητης αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, για να συμπληρώσει ότι η αξιολόγηση, που δεν έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος, αποτελεί κεντρική μεταρρύθμιση που θα επιλύσει προβλήματα.

Για την παρουσία Γάλλων στις επιτροπές αξιολόγησης, ο κ. Ρέππας είπε ότι η συνεργασία με τους Γάλλους, που έχει συμφωνηθεί στο Μνημόνιο με το γαλλικό κράτος, είναι άψογη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει γαλλική παρουσία σε κάθε επιτροπή αξιολόγησης. Επίσης, πρόσθεσε ότι έως στιγμής δεν υπάρχει θέμα αξιολόγησης από ιδιωτικές εταιρείες. Επισήμανε, δε, ότι θα διεξαχθούν σεμινάρια για στελέχη του Δημοσίου που θα αναλάβουν καθήκοντα στην αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα την απόλυση 15.000 υπαλλήλων, που θα γίνει έως το τέλος του 2012, μετά την αξιολόγηση που θα γίνει, ενώ συνολικά θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό του Δημοσίου κατά 150.000 έως το 2015.

  Ο κ. Ρέππας, επίσης, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Μάρτιο θα είναι έτοιμος και ο Κώδικας Δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων, που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για την αναμόρφωση του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσες ιστορίες διεφθαρμένων και ατιμώρητων δημοσίων υπαλλήλων θα ακούσουμε ακόμα;

Νέα παιχνίδια με την εφεδρεία – Οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν φύγει, υπέβαλλαν παραίτηση


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε