Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Daily Mail: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου – Τρεις ελληνικές ανάμεσά τους

Daily Mail: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου – Τρεις ελληνικές ανάμεσά τους

Οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο και το Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι οι τρεις ελληνικές παραλίες τις οποίες έχει συμπεριλάβει η Daily Mail στις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.

Η Μεσόγειος, άλλωστε, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες. «Τα Ιόνια νησιά προσφέρουν τους πιο απίστευτα όμορφους, αμμώδεις όρμους που μπορεί κανείς να φανταστεί, που περιβάλλονται από τεράστια βράχια, την ώρα που η αλβανική ακτή, ένα άγνωστο κομμάτι παραδείσου, είναι εμποτισμένη από ελληνικές επιρροές», γράφει το δημοσίευμα.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Οι Εγκρεμνοί έχουν γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, παρά την απομακρυσμένη τοποθεσία τους. Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία έκλεισε πριν πολλά χρόνια και ο μόνος τρόπος να φτάσει κανείς στην παραλία είναι να κατέβεις τα 347 σκαλιά του βράχου, ύψους 150 μέτρων.

Cala Mitjaneta, Μενόρκα, Ισπανία

Ο γραφικός όρμος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Με τα ρηχά, ήρεμα νερά της, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά κοντά στην Cala Galdana.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο. Αναφέρεται συχνά ως «ο όρμος των λαθρεμπόρων», η αμμουδερή λωρίδα, είναι περικυκλωμένη από ψηλούς βράχους. Πήρε το όνομά της όταν το 1983 το πλοίο Παναγιώτης ναυάγησε ενώ μετέφερε τσιγάρα.

Ελαφονήσι, Κρήτη


Ο Ελαφονήσι είναι ίσως πιο γνωστό σαν ένα μικρό νησί με λευκή άμμο που χωρίζεται από την ακτή με μια λίμνη, που δεν έχει βάθος περισσότερο από ένα μέτρο. Η κύρια παραλία του είναι μια από τις πιο όμορφες της Κρήτης χάρη στην λευκή άμμο και τα ρηχά νερά της. Και το καλύτερο; Μπορείτε να περπατήσετε ως το Ελαφονήσι.

Monterosso, Cinque Terre, Ιταλία


Είναι το μοναδικό αμμουδερό σημείο της πόλης Monterosso el Mare, μια παραλία που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της θάλασσας. Σε ένα από τα πέντε χωριά που συνθέτουν το Cinque Terre, η παραλία βρίσκεται στο κέντρο ενός φυσικού κόλπου.

Χιμάρα, Αλβανία


Η περιοχή με την υπέροχη βυζαντινή αρχιτεκτονική κατά μήκος των αλβανικών ακτών είναι γεμάτη ελιές και εσπεριδοειδή. Η Χιμάρα έχει πολλούς Έλληνες, που σημαίνει ότι οι παραδόσεις έχουν διατηρηθεί.

Spiaggia Rosa, Σαρδηνία, Ιταλία


Η “Ροζ Παραλία” στο νησί Budelli οφείλει το όνομά της στο χρώμα της άμμου, που περιέχει μικροσκοπικά θραύσματα κοραλλιών, κοχυλιών και στιγμάτων γρανίτη. Η παραλία και το νησί γενικότερα είναι μέρος του αρχιπελάγους του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου La Maddelena και οι τουρίστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νησί.

Baska Voda, Κροατία


Κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών, η παραλία Baska Voda είναι από τα πιο πολυσύχναστα και πιο αγαπημένα resort της Makarska Riviera. Η μικρή πόλη, με πληθυσμό σχεδόν 2000 κατοίκων, είναι γνωστή για τις μεγάλες παραλίες με χαλίκι, τα πευκοδάση της και τη μπαρόκ αρχιτεκτονική της.

Turquoise Coast, Patara, Τουρκία


Η νοτιότερη ακτή της Τουρκίας κέρδισε το “παρατσούκλι” της από την ανάμιξη των αποχρώσεων του ουρανού και της θάλασσας. Αρχαίες πόλεις και βουνά που υψώνονται πάνω από την άμμο, καθώς και πλούσια δάση αγκαλιάζουν την παραλία.

Cabo de Gata, Ανδαλουσία, Ισπανία


Μέρος του Εθνικού Πάρκου της Ανδαλουσίας, η Cabo de Gata βρίσκεται κατά μήκος της μεγαλύτερης προστατευμένης ακτογραμμής, στη μοναδική περιοχή της Ευρώπης που διαθέτει το ζεστό κλίμα της ερήμου.

Πηγή: Daily Mail

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε