Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δάσκαλοι-καθηγητές θα βαθμολογούνται από τις επιδόσεις των … μαθητών!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

160.000 θα περάσουν από… κόσκινο αξιολόγησης. Έναν … πρωτότυπο τρόπο ανακοίνωσε η υπουργός για τη βαθμολόγησή τους με βάση τις επιδόσεις των μαθητών. Με λίγα λόγια ο καθρέπτης του εκπαιδευτικού θα είναι ο μαθητής.

Υποχρεωτική είναι πλέον αυτή η αξιολόγηση για την υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Ειδικά στην περίπτωση των νεοδιόριστων η αξιολόγηση συνδέεται άμεσα με την παραμονή τους στη θέση τους, καθώς για τα δύο πρώτα χρόνια θα αξιολογούνται και αν δεν επιτυγχάνουν μπορεί να βρεθούν και εκτός…
Όλα αυτά βέβαια ακόμη είναι ασκήσεις… επί χάρτου. Το πλαίσιο δεν έχει διαμορφωθεί, ούτε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς όταν αποτυγχάνουν στην αξιολόγηση, ούτε και ποια θα είναι τα οφέλη που θα έχουν έχουν όταν παίρνουν “καλό βαθμό”.
Προς το παρόν μένουμε στην αυτοαξιολόγηση που ίσως αποτελέσει τον “μπούσουλα” και για την μελλοντική αξιολόγηση. Η αυτοαξιολόγηση είναι από φέτος υποχρεωτική και κρίνεται και από την πορεία των μαθητών σε φοίτηση,επιδόσεις, διαρροή, ατομική – συναισθηματική – κοινωνική ανάπτυξη, εργασίες, αλλά και τήρηση του ωραρίου και πρόοδος στη διδακτέα ύλη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε