Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δε κινδυνεύουν οι συντάξεις” εγγυάται στο Νewsit η Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

“Δε κινδυνεύουν οι συντάξεις” εγγυάται στο Νewsit η Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το κούρεμα δεν θα επηρεάσει την καταβολή των συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση.

Η αρμόδια Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνα Δρέττα το εγγυήθηκε προσωπικά σε δήλωση της στο Νewsit.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “περιμένουμε να δούμε τις ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση το κούρεμα κατά 50% των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων είναι αντιμετωπίσημο και μετά την απόλυτη διασφάλιση από την πλευρά του κρατικού προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση δε κινδυνεύουν οι συντάξεις, ούτε το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος”.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προκειμένου να μπορεί να πληρώνει συντάξεις η κυρία Δρέττα απάντησε “όχι, δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας των ασφαλιστικών ταμείων εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων. Τα ασφαλιστικά ταμεία δε ρευστοποιούν ομόλογα προκειμένου να συμπληρώσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει θέμα ούτε και για τις εισφορές σε σχέση με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων. Υπάρχει όμως θέμα εκσυγχρονισμού των ασφαλιστικών ταμείων και διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν όπως για παράδειγμα αυτές τις επικουρικές συντάξεις που έχουμε εξαγγείλει από το καλοκαίρι και που είναι ανεξάρτητο από το θέμα των ομολόγων”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt η κυρία Δρέττα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συμφωνία φέρνει κούρεμα του χρέους 50% και την τρόικα με το κλειδί του υπ. Οικονομικών στο χέρι – Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παπανδρέου: «Ο λαός θέλει αλλαγές, όχι εκλογές – Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας»

Ναι από την γερμανική Βουλή στο σχέδιο Μέρκελ – “Mόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα!”, ζητάει η καγκελάριος

Η νέα πρόταση των τραπεζών για το χρέος της Ελλάδας

“Διάγγελμα” Σαρκοζί στους Γάλλους – Τι θα τους ανακοινώσει

Η Ευρωζώνη “ψάχνει” να σωθεί από την Κίνα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε