Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δε θα βρίσκει κανείς φαγητό στη ΔΕΘ – Οι εστιάτορες θα κλείσουν τα μαγαζιά τους αλλά θα πληρώνουν τους φόρους τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)

Να μην ανοιξουν τα καταστήματα τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προσανατολίζονται οι εστιάτορες της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο διαφωνούν με άλλους συναδέλφους τους που λένε πως η στάση πληρωμών προς το Δημόσιο είναι μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε στο Newsit η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Νίκη Κωνσταντίνου ” η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα οδηγήσει σε αφανισμό τους περισσότερους επιχειρηματίες. Ήδη φυτοζωούν οι επιχειρήσεις καθώς έχει μειωθεί η πελατεία και με τον αντικαπνιστικό νόμο και γενικότερα οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα. Παρ’ όλα αυτά σε καμία περίπτωση η στάση πληρωμών των φόρων προς το Δημόσιο δεν είναι μέτρο αντιμετώπισης. Αυτο είναι μια μή σοβαρή πρόταση άλλων συναδέλφων μας. Για παράδειγμα η άρνηση απόδοσης φορολογικής ενημερότητας δεν ξέρω τι προβλήματα θα δημιουργήσει. Δε θέλουμε να επικρατήσει πανικός, ούτε αλαλούμ. Οι κινήσεις οι δικές μας είναι δύο. Πρώτον μελετάται απο τους δικηγόρους μας εάν υπάρχει αντισυνταγματική δομή πάνω στην εγκύκλιο ώστε να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεύτερον σχεδιάζουμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας και να βγούμε στους δρόμους κυρίως τις μέρες της ΔΕΘ, να ασκηθεί μια πίεση από την πλευρά μας“.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η κ.Νίκη Κωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aντάρτικο από τους εστιάτορες – Σταματάνε να πληρώνουν φόρους στο Δημόσιο

 

“Πόλεμο” στην κυβέρνηση κήρυξαν οι εστιάτορες για τον ΦΠΑ – Σταματούν να πληρώνουν φόρους!

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο από τους εστιάτορες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε