Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΔΕΗ: Δε θα ζητήσουμε αυξήσεις – Τι θα γίνει με το χαράτσι και ανείσπρακτες οφειλές

ΔΕΗ: Δε θα ζητήσουμε αυξήσεις – Τι θα γίνει με το χαράτσι και ανείσπρακτες οφειλές

Ούτε αυξήσεις στα τιμολόγια θα υπάρξουν ούτε και πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.

«Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις», είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης στο περιθώριο της Γ.Σ. των μετόχων.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι τα κοστολογικά δεδομένα οδηγούν σε αύξηση της τάξης του 5 % στο σκέλος της ενέργειας, χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου μέτρου και τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Οι αποφάσεις όμως, διευκρίνιζαν, δεν λαμβάνονται από τη ΔΕΗ αλλά από το ΥΠΕΚΑ ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ.

Παράλληλα, ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η αγορά.

Όσον αφορά στην είσπραξη των 1,1 δισ. ευρώ των ανείσπρακτων λογαριασμών, θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν, χωρίς να τίθεται προς το παρόν ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρίες.

Ο κ. Ζερβός επεσήμανε ότι το πρόβλημα επιτάθηκε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων (χαράτσι) και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.

Η ΔΕΗ δεν στέλνει μέχρι στιγμής λογαριασμούς με χατάτσι αναμένοντας οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ωστόσο να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να εκδοθούν από εκεί τα εκκαθαριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ακόμη ότι ως το τέλος της εβδομάδας η επιχείρηση θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων που είχε παρακρατήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που επιτάθηκαν από την αρχή του χρόνου.

Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους περι τα 500 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ αναβλήθηκε για τις 12 Ιουλίου μετά από αίτημα του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο κυνήγι όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Αχαϊα: Τραγελαφικές καταστάσεις στη ΔΕΗ – Έκοψαν το ρεύμα σε 7μελή οικογένεια!

Reuters: Τριετές δάνειο ζήτησε η ΔΕΗ

ΔΕΗ: Πότε απολύονται και πότε μετατίθενται οι εργαζόμενοι

Πού θα πληρώσετε το χαράτσι στα ακίνητα εάν έχει λήξει ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Μέτρα της ΔΕΗ για να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι

Κίνδυνος να μείνουμε χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο

Ρεκόρ από ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε