Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΔΕΗ:Δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ αουτ από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

ΔΕΗ:Δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ αουτ από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

Εως τώρα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 5 βασικές μονάδες ωστόσο η ΔΕΗ ισχυρίζεται πως αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν διακοπές ρεύματος.

Οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα έχουν θέσει ήδη εκτος λειτουργίας τις μονάδες Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 4, Αγ. Δημήτριος 5, Καρδιά και Αμύνταιο, συνολικής ισχύος 1642 μεγαβάτ.

Η συνολική ισχύς των θερμικών μονάδων (λιγνίτης και φυσικό αέριο) ΔΕΗ και ιδιωτών μαζί με τα υδροηλεκτρικά (χωρίς να υπολογίζονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) διαμορφώνεται στα 12.300 μεγαβάτ, μέγεθος στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μονάδες που βρίσκονται σε συντήρηση.

Από την άλλη πλευρά, η αιχμή της ζήτησης σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαχειριστή προβλέπεται να φθάσει απόψε στα 6.400 μεγαβάτ, καθώς οι καιρικές συνθήκες διατηρούν ακόμη χαμηλά τα φορτία.

Στελέχη της ΔΕΗ που μίλησαν στο Newsit είπαν πως αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος καθώς εκτός όλων των άλλων πηγών υπάρχουν και ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου καθώς και φωτοβολταϊκών που μπορουν να βοηθήσουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Από το μέτωπο των συνδικαλιστών αυτο που μαθαίνουμε είναι πως είναι μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων και των τεχνικών στα εργοστάσια και τους υποσταθμούς της ΔΕΗ αλλά επίσημα ποσοστά για τη συμμετοχή στην απεργία θα δημοσιοποιηθούν αύριο το πρωί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας λόγω απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

48ωρες επαναλαμβανομένες απεργίες ξεκινά η ΔΕΗ από Δευτέρα

Σε ισχύ από σήμερα το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Θα δείτε το λογαριασμό της ΔΕΗ και δε θα τον γνωρίσετε!


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε