Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεμένα τα πλοία σε αρκετά λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων

Δεμένα τα πλοία σε αρκετά λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων

Απαγορεύτηκε ο απόπλους απο Ραφήνα, Λαύριο και Αγία Μαρίνα, λογω των θυελλωδών ανέμων.

Μερική απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ απο το πρωί, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους από Ραφήνα για Κυκλάδες και Μαρμάρι, από Λαύριο για Κέα, Κύθνο ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα Νέα-Στύρα. Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου «super Jet» από Πειραιά για Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσια Νάξο και Μύκονο με 140 επιβάτες.

Στο μεταξύ με το «Νήσος Μύκονος» θα προωθηθούν σήμερα στους προορισμούς οι 473 επιβάτες του ταχύπλοου “Highspeed- 5”, οι οποίοι χθες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Σύρου.

Το “Highspeed- 5” λόγω των ισχυρών ανέμων χθες το απόγευμα παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων το πλοίο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη.

Στο μεταξύ συνεχίζει να αγνοείται ένας λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Νάξου.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, ο λουόμενος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρισκόταν σε δυσχερή θέση και δύο άτομα έσπευσαν για βοήθεια ωστόσο κατέστη αδύνατη η διάσωσή του και έκτοτε αγνοείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε