Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν απεργούμε ακόμα… λένε οι βενζινοπώλες

Την απόφασή της να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις –τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον -ανακοίνωσε η διοίκηση της

Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), μετά από τη σημερινή της συνεδρίαση.

Αιτιολογώντας την απόφασή τους οι βενζινοπώλες επικαλούνται σε ανακοίνωσή τους την ανάρτηση του επίμαχου νομοσχεδίου σε διαβούλευση, αλλά και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

«Παρότι η Ο.Β.Ε. ανακοίνωσε στις 26/7/2010 την πρόθεσή της για απεργιακές κινητοποιήσεις, η ανάρτηση σήμερα 27/7/2010 του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών την περίοδο αυτή μας οδηγεί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαλόγου για την αλλαγή των διατάξεων με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού», αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΒΕ.

Προειδοποιεί ωστόσο, ότι εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά , θα αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όπως υποστηρίζουν οι βενζινοπώλες, οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών ανατρέπει το καθεστώς των αποστάσεων ασφαλείας ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε βάρος των βενζινοπωλών, των καταναλωτών και των πολιτών. Η ΟΒΕ απορρίπτει τις επίμαχες διατάξεις του σχεδίου νόμου όπως είναι διατυπωμένες και ζητεί την τροποποίησή του στη βάση των τεκμηριωμένων προτάσεων που έχει καταθέσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε