Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη για το 2011 ο Δήμος Αθηναίων

Παραμένει η απαλλαγή επί των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων, με την ανωτέρω απαλλαγή να αίρεται βάσει υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων.

Να μην υπάρξει αύξηση στα δημοτικά τέλη, για το 2011, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ενώ για πρώτη φορά καθιερώνεται η απαλλαγή στα ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

«Καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι δημότες, ιδίως όσοι έχουν δει να μειώνονται δραστικά τα εισοδήματά τους».

Ταυτόχρονα εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια ώστε να επωφεληθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη δημότες της πόλης. Επίσης καθιερώνεται αντίστοιχη απαλλαγή και για τους απόρους.  Υπολογίζεται ότι η ανωτέρω απαλλαγή αφορά περίπου 15.000 – 20.000 οικογένειες.

Επίσης αναπροσαρμόζονται τα τέλη τομών στους δρόμους της πόλης τα οποία ήταν αμετάβλητα από το 1992 και καταβάλλονται από τους εργολάβους οι οποίοι πραγματοποιούν εργασίες.

Τέλος, ο δήμαρχος ανακοίνωσε στο Σώμα τη σύσταση τις αμέσως επόμενες ημέρες, διαπαραταξιακής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2011 θα καταθέσει πλήρεις προτάσεις για τη πολιτική που θα εφαρμόσει ο δήμος για το 2012.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε