Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δεν έπεισε ο ανασχηματισμός…

Μικρή η βελτίωση που βλέπουν οι πολίτες στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου.

Γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα δείχνει ότι επτά στους δέκα ερωτηθέντες κρίνουν ότι ο ανασχηματισμός δεν έφτιαξε την εικόνα της κυβέρνησης. Αναλυτικά, στην ερώτηση αν “με τον ανασχηματισμό, το κυβερνητικό σχήμα έγινε καλύτερο ή χειρότερο, το 35,5% απαντούν “έμεινε ίδιο” και το 34% θεωρούν ότι “έγινε χειρότερο”.

Στην ερώτηση αν αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης, το 62,4% απαντούν αρνητικά. Ερωτηθέντες αν ο ανασχηματισμός ενίσχυσε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού οι πολίτες λένε κατά 44,2% ότι το αποδυνάμωσε.

Ίδια η εικόνα και σε δημοσκόπηση που έγινε για τη Real News από την MRB. Στην ερώτηση “πως αξιολογείτε τις αλλαγές”, το 50,3% απαντούν “αρνητικά” και μόνο 31,9% θετικά. Σε ερώτηση για το πώς βλέπουν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό, το 37,2% λένε ότι θα είναι χειρότερη, το 5,9% “το ίδιο καλή”, το 13,5% “το ίδιο κακή” και το 30,9% ότι θα είναι βελτιωμένη. Και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει πως οι πολίτες θεωρούν ότι αποδυναμώθηκε με τον ανασχηματισμό το ηγετικό προφίλ Παπανδρέου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε