Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν φταίει κανείς…ούτε για την απόδραση Παλαικώστα!

(ΦΩΤΟ EUROKINNISI)
(ΦΩΤΟ EUROKINNISI)

Δεν φταίει ο διευθυντής εφορίας που του έφυγαν 8 εκατομμύρια, ούτε οι γιατροί που έπαιρναν φακελάκι… Οι επίορκοι του Δημοσίου τιμωρούνται με … χάδια.

Ως και ένας φύλακας που επέτρεψε την είσοδο ναρκωτικών (με το αζημίωτο προφανώς) απαλλάχθηκε από την ούτως ή άλλως μικρή ποινή ποινή που του είχε επιβληθεί.
Εκεί που η ατιμωρησία ξεπερνάει κάθε όριο είναι όμως η περίπτωση της απόδρασης των Παλαικώστα και Ριζάι με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Τελικά δεν φταίει ούτε ο φύλακας που είχε την ευθύνη του προαυλίου, ούτε οι άλλοι που είχαν βάρδια στην πτέρυγα, ούτε και ο εξωτερικός φρουρός που δεν έριξε έστω μια σφαίρα στον αέρα για την τιμή των όπλων.
Φαίνεται ότι οι μόνοι που φταίνε είναι οι κακοποιοί, αυτοί που πληρώνονται για να τους φυλάνε…
Άφωνος έμεινε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης όταν από τα στοιχεία είδε ότι ο ένας στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους ακόμη και όταν πιάνεται με το χέρι στο… μέλι πέφτει στα μαλακά.

195 περιπτώσεις επίορκων κρατικών λειτουργών όχι απλά δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη, αλλά οι ποινές που επιβλήθηκαν πειθαρχικά θεωρούνται… χάδι. Τρέχει τώρα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης υποβάλλοντας ενστάσεις ώστε- επιτέλους- κάποιοι να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Υπάρχουν και άλλα  παραδείγματα που είναι είναι εξοργιστικά. Δεκάδες υπάλληλοι που εντοπίστηκαν να βάζουν στην τσέπη ασφαλιστικές εισφορές, να παίρνουν “φακελάκι” για να κάνουν τη δουλειά τους ή κάποιοι γιατροί του Δημοσίου που χειρουργούσαν σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καν να κόβουν αποδείξεις αντί να διωχθούν τελικά βρέθηκαν ξανά στο ίδιο πόστο μετά από μια απλή… κατσάδα από τον προϊστάμενό τους.
Ένα από τα πιο “χτυπητά” παραδείγματα είναι ο προϊστάμενος μιας εφορίας που κατέγραψε έλλειμμα 7,8 εκατομμυρίων ευρώ και δεν το… αντελήφθη (!), απαλλάχθηκε μετά από την έρευνα που έγινε.
Υπάλληλος εφορίας που πλαστογραφούσε τα έγγραφα στη δική του φορολογική δήλωση αλλά και στις δηλώσεις φίλων και συγγενών πετυχαίνοντας επιστροφή φόρου 25.000 ευρώ… πήγε απλά σπίτι του για τρεις μήνες και όπου να ‘ναι επιστρέφει στο πόστο του!
Με μια απλή επίπληξη (κοινώς κατσάδιασμα) τιμωρήθηκε ένας γιατρός που εντοπίστηκε να έχει γράψει σε ασθενή χάπια viagra για οξεία βρογχίτιδα!
Από τα… κορυφαία παραδείγματα ατιμωρησίας είναι και η περίπτωση ενός δημοσίου υπαλλήλου που συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς, καταδικάστηκε απ’ τη Δικαιοσύνη σε 20μηνη φυλάκιση με αναστολή, αλλά στην υπηρεσία του τιμωρήθηκε με απλή πειθαρχική επίπληξη.
“Μαθήματα” ατιμωρησίας

παραδίδει το Δημόσιο και στις περιπτώσεις δύο καθηγητών. Ο ένας πιάστηκε να αγοράζει χασίς και ο άλλος εξέδωσε απολυτήριο σε μαθητή που δεν φοιτούσε στο σχολείο! Και οι δύο τιμωρήθηκαν με επίπληξη, λίγο πριν ξαναμπουν στην αίθουσα να… διδάξουν.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε