Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν γνωρίζουν ακόμα πόσα κινητά πληρώνουμε στο Δημόσιο!

Δεν γνωρίζουν ακόμα πόσα κινητά πληρώνουμε στο Δημόσιο!

– Μανιτάκης: Μπορώ να απαντήσω μόνο για το δικό μου υπουργείο
– Ψυχάρης: Εχω πληροφορίες ότι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιούν κινητά 685 υπάλληλοι!
– Μόνο στα λόγια η μείωση δαπανών των υπουργείων

Όταν το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι μπορεί να απαντήσει ΜΟΝΟ για το ίδιο πόσα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί του και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι φυσικό να απελπίζεται κανείς.

Σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης, απάντησε εγγράφως, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης και δήλωσε μεταξλυ άλλων ότι δεν διαθέτει στοιχεία ούτε για το που έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα ούτε για το συνολικό κόστος. Απαντά μόνο για το δικό του Υπουργείο.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινητά διαθέτει μόνον η πολιτική ηγεσία με απεριόριστο χρηματικό ποσό κλησεων (Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας), η συνοδεία του Υπουργού, ο οδηγός του, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού με όριο επίσης 65 ευρώ, το γραφείο τύπου του Υπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων όλων τα 65 ευρώ , ο διευθυντής του Γραφείου τύπου του Υφυπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων τα 60 ευρώ, μετακλητός υπάλληλος του Υφυπουργού με όριο 60 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απάντησης προκύπτει επίσης ότι για τον μήνα Αύγουστο ο λογαριασμός :

– του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη ανήλθε στο ποσό των 149,62 €
– του Υφυπουργού Μανούσου Βολουδάκη ανήλθε στα 256,65 €
– του Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
στα 188,44 €
– της ασφάλειας του Υπουργού στα 59,03 €
– του οδηγού του Υπουργού στα 57,70 €
– του ειδικού συμβούλου του Υπουργού στα 65 €
– του Γραφείου Τύπου στα 65 €

Σημειώνεται ότι για το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης, για το διευθυντή του Γραφείου τύπου του Υφυπουργού και για τον μετακλητό υπάλληλο επίσης του υφυπουργού, δεν είχαν εκδοθεί οι λογαρασμοί τους έως την ημερομηνία απάντησης του κ. Μανιτάκη.

Όπως αναφέρεται πάντως στην απάντηση, ήδη έχε ζητηθεί τροποποίηση με μείωση των ορίων και των ατόμων που κάνουν χρήση των κινητών του Υπουργείου.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη του κ. Ψυχάρη, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες του υποστηρίζει ότι στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι με άγνωστο κόστος επιβάρυνσης για τον προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μανιτάκης: Με τον φόβο των απολύσεων δεν κάνουμε δουλειά! – Ελλάδα

Φάκελος “βόμβα” στον Πεπόνη για πολυεθνικές που έδιναν μίζες στην Ελλάδα – Οικονομία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε