Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

“Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από αντίποινα του Καντάφι”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ασφαλής διαβεβαιώνει ο υπουργός Άμυνας ότι είναι η χώρα μας απέναντι σε τυχόν αντίποινα που θα θελήσει να κάνει εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ ο συνταγματάρχης Καντάφι

Σε συνέντευξή του στα “Νέα” ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι “η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης αιτηµάτων που υποβάλλουν φίλες και σύµµαχες χώρες για διευκολύνσεις από τη βάση της Σούδας ή από ελληνικά αεροδρόµια, π.χ. στον Άραξο έτυχε να βρίσκονται για συνεκπαίδευση βελγικά αεροσκάφη. Η Ελλάδα παρέχει τις διευκολύνσεις αυτές, οι οποίες είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα, γιατί έχει τέτοια υποχρέωση κατά το διεθνές δίκαιο, µετά την απόφαση 1973 που εξέδωσε το Συµβούλιο Ασφαλείας”.
Αυτό σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα έχει απλά υποστηρικτικό ρόλο στις επιχειρήσεις και ότι δεν θα λάβει μέρος στους βομβαρδισμούς εναντίον στόχον στο έδαφος της Λιβύης.
Καθώς όμως είναι μέλος του ΝΑΤΟ η χώρα μας και μπορεί να μπει στο στόχαστρο πιθανών επιθέσεων από το καθεστός Καντάφι ξεκαθαρίζει πότι τουλάχιστον με στρατιωτικά μέσα οι δυνάμεις του συνταγματάρχη δεν μπορεί να πλήξει τη χώρα μας:
“Ούτε η αντιαεροπορική άµυνα ούτε τα άλλα οπλικά συστήµατα ούτε τα αεροσκάφη που διαθέτει το καθεστώς στη Λιβύη µπορούν να πλήξουν την ελληνική επικράτεια και συγκεκριµένα την Κρήτη. Οι αποστάσεις είναι τέτοιες που παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Η δε φρεγάτα µας που βρίσκεται την περιοχή είναι εξοπλισµένη µε πλήρη συστήµατα αυτοάµυνας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε