Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ψυχραιμία συνιστά ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης τονίζοντας πως αυτό που συζητείται αυτή τη στιγμή είναι μεν ένα μεγαλύτερο κούρεμα, αλλά ταυτόχρονα συζητάται και η χρηματοδότηση των τραπεζών όπως ακριβώς έγινε και με τη συμφωνία του Ιουλίου.

«Αυτό που συζητείται τώρα είναι αν η απομείωση του ελληνικού χρέους θα είναι μεγαλύτερη και από πού θα χρηματοδοτηθεί. Φαίνεται ότι στο μεγαλύτερη συμφωνούν, για να πέσει και η πίεση στα ομόλογα των άλλων κρατών, αλλά από πού θα χρηματοδοτηθεί, εκεί υπάρχει μια διαφωνία» ανάφερε ο υφυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Κατά τον υφυπουργό η ρευστότητα των τραπεζών και οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία και συμπλήρωσε: «Φαντάζομαι ότι αν ανέβει πιο πάνω η ονομαστική απομείωση των ελληνικών ομολόγων, τότε θα πάρουν την πρόσθετη διασφάλιση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, όπως πήραν και την πρώτη. Όσον αφορά το ύψος του κουρέματος, από την δική μας πλευρά είναι διαπραγματεύσιμο, γιατί θέλουμε να πάρουμε την πρόσθετη εγγύηση για τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, και δεν δεχόμαστε να συνοδεύεται από νέα μέτρα λιτότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι σημαίνει το “κούρεμα” κατά 60% – Ο κουρέας αντί για ψαλίδι κρατάει δρεπάνι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε