weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Δεν κοιμήθηκαν, έμειναν στο Σύνταγμα όλη νύχτα – Τουλάχιστον 25.000 “αγανακτισμένοι” στην Αθήνα, δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα

Δεν κοιμήθηκαν, έμειναν στο Σύνταγμα όλη νύχτα – Τουλάχιστον 25.000 “αγανακτισμένοι” στην Αθήνα, δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα
Εικόνες πρωτόγνωρες στην Πλατεία Συντάγματος

Μοναδική παραφωνία η … φούρια της τροχαίας να ανοίξει το δρόμο στις 05:50 και έτσι προκλήθηκε μια μικρή ένταση με κάποιους πολίτες που παρέμεναν στο δρόμο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Άμεσα οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και ουσιαστικά η ένταση έληξε σχεδόν πριν αρχίσει.

Χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά βλέπουν στις τηλεοράσεις τους πολιτικούς να οδηγούν τις ζωές τους, κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να τους πουν ένα «ΦΤΑΝΕΙ». Πάνω από 20.000 άνθρωποι άφησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και έδωσαν το πιο όμορφο και βροντερό παρών στην πλατεία Συντάγματος και έδειξαν ότι οι Έλληνες είναι τελικά ξύπνιοι και δεν κοιμούνται.

Όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν κατέβει με τις σημαίες των κομμάτων, δεν είναι συνδικαλιστές, δεν έχουν κάποιο αξίωμα, αλλά έχουν κατέβει με μοναδικό γνώμονα την ψυχή τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν άλλο να αντέξουν τα δυσβάστακτα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν απίστευτη οργή, γιατί πληρώνουν αμαρτίες άλλων με αποτέλεσμα να υποθηκεύεται το ίδιο τους το μέλλον.

Ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους, με τα μωρά τους σε καροτσάκια, παππούδες με τα εγγόνια τους, νέοι άνθρωποι από κάθε περιοχή της Αθήνας, από κάθε κοινωνική τάξη, έφθασαν στο Σύνταγμα και δεν φεύγουν από εκεί μέχρι η φωνή τους να φτάσει στα αυτιά όλων όσων βρίσκονται μέσα στη Βουλή.

ΦΩΤΟ NEWSIT Kάποιοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία

Στα αξιοσημείωτα της μεγαλειώδους διαδήλωσης είναι ότι κανείς από όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν είχε για αρκετή ώρα πρόσβαση στο διαδίκτυο. Aυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερφόρτωση του δικτύου, καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές στέλνουν συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, αλλά είναι άγνωστο ακόμα εάν υπάρχει κάποια άλλη αιτία, ακόμα και εκείνη του σαμποτάζ.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο κόσμος που φτάνει στο σημείο είναι από όλες τις ηλικίες, ήσυχοι και απλοί άνθρωποι που με αυτό τον τρόπο θέλουν να διαδηλώσουν ότι δεν αντέχουν άλλο με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έστειλαν μήνυμα και στους «συναδέλφους Ισπανούς» με ένα πανό που γράφει: «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγετε».

ΦΩΤΟ ΝΕWSIT Το πανό γράφει "Είμαστε ξύπνιοι τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φεύγετε"

Φυσικά δεν έλειψαν και παραδοσιακά σύμβολα όπως η μαγκούρα, ενώ ανά δέκα λεπτά όλος ο κόσμος τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο και καλούν τους πολιτικούς να βγουν έξω από τη Βουλή και να φύγουν από τη χώρα.

Δείτε το βίντεο

ΦΩΤΟ NEWSIT Και η μαγκούρα στη Βουλή

Σε μία ένδειξη αγανάκτησης οι πολίτες συντονισμένοι μούτζωναν προς το μέρος της Βουλής

Όλοι μαζί με το έμβλημα της ανοιχτής παλάμης

Ένα από τα τραγούδια που τραγουδούν είναι το «Ένα το Χελιδόνι», ενώ ένα από τα βασικά τους συνθήματα είναι «Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα».

ΦΩΤΟ NEWSIT Ουδέν σχόλιο

Οι διαδηλωτές κοιτώντας τη Βουλή, φωνάζουν ως συνήθως «κλέφτες» απευθυνόμενους στους πολιτικούς, ενώ φωνάζουν και διάφορα άλλα συνθήματα κατά της κρίσης.

ΦΩΤΟ NEWSIT Και πανό στα ελληνικά που λέει ότι οι Έλληνες είναι ξύπνιοι

ΦΩΤΟ ΝEWSIT

Μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές έσπευσαν και οι ποδηλάτες από διάφορα κινήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσω Facebook.

ΦΩΤΟ NEWSIT Στο πλευρό των διαδηλωτών και οι ποδηλάτες

Από αυτή την τόσο όμορφη ειρηνική διαδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι καλλιτέχνες και ο φακός του NewsIt απαθανάτισε τον γνωστό ηθοποιό Σταύρο Ζαλμά και όχι μόνο.

ΦΩΤΟ NEWSIT O ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς ανάμεσα στους "αγανακτισμένους"

ΦΩΤΟ NEWSIT Ο ηθοποιός Ιωσήφ Πολυζωΐδης

Ίδιες εκδηλώσεις οργής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο και στην Πάτρα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συμμετοχή και στην αντίστοιχη διαδήλωση στην Πάτρα

Ο κόσμος συγκεντρώνεται στις πλατείες της Κρήτης

Βόλος: Γέμισε το κέντρο από διαδηλωτές – Δείτε φωτογραφίες!

Το μυστικό ήταν και πάλι κρυμμένο στο internet. Νέοι κυρίως άνθρωποι δικτυώθηκαν, οργανώθηκαν στο facebook και αλλού και κατέβηκαν στο δρόμο χωρίς την βοήθεια κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τα ίδια αντανακλαστικά φαίνεται λειτουργούν πλέον και εδώ. Μια αντίστοιχη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και ξαφνικά έγινε ένα “μπαμ”.

Πάντως, σε αυτή τη μαζική συμμετοχή έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το φιλότιμο του Έλληνα φαίνεται πληγώθηκε όταν είδε χιλιάδες Ισπανούς διαδηλωτές χωρίς κομματικές σημαίες να δηλώνουν απλά “αγανακτισμένοι” αλλά στην πράξη και να φωνάζουν εν χορώ το σύνθημα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων.

Οι Ισπανοί κατέβηκαν με αφορμή τις εκλογές για να διαδηλώσουν ότι δεν θα ανεχθούν τα μέτρα. Τα μέτρα που “θα” πάρει η ισπανική κυβέρνηση και χλεύασαν με τον τρόπο τους του Έλληνες που δεν αγανακτούν έμπρακτα θα μέτρα που ήδη έχει πάρει η δική τους κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο και είναι έτοιμη να πάρει κι άλλα ακόμη πιο σκληρά.

Άρχισαν μάλιστα και τα περίεργα… Ξαφνικά η σελίδα διαγράφηκε και άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, το θέμα μάλιστα έφτασε ως και σε ξένες ιστοσελίδες, ως το CNN.

Διαβάστε επίσης:

«Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα»: Ήμουν κι εγώ εκεί!

Δείτε εικόνες από τους «αγανακτισμένους» σε όλη την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ασφυχτικά γεμάτος ο Λευκός Πύργος από αγανακτισμένους πολίτες!

Πάτρα: Πάνω από 3.000 διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης!

Κρήτη: Οι »αγανακτισμένοι» βγήκαν στους δρόμους και γεμίζουν τις πλατείες!

Βόλος: Γέμισε το κέντρο από διαδηλωτές – Δείτε φωτογραφίες!

Ενότητες
#TAGS MM