Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δεν ξέρουν τι θέλουν! ΓΓΚ: «Μην κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν»

Η (κρατική) Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ζητά από τη ΡΑΕ να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς. Κράτος εναντίον… κράτους δηλαδή!

Η κρίση έχει επιφέρει δυσκολία, αδυναμία ή και άρνηση των καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος. Και το τέλος ακίνητων που έρχεται για να… μείνει, αναμένεται να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Για αυτό και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε έγγραφό της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζητά να «κάνει τα στραβά μάτια» όταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει.

«Τα μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει το έγγραφο της ΓΓΚ.

Ουσιαστικά, ζητείται από τη ΡΑΕ να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών. Αυτό, όμως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη νομοθετική ρύθμιση για το τέλος ακινήτων, που προβλέπει ότι οι πάροχοι που δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, θα πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι το τέλος!

Η ΓΓΚ ζητά επίσης να ληφθούν μέτρα για τις περιπτώσεις που – σύμφωνα με αναφορές που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο – ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών τους, μολονότι οι σχετικές συμβάσεις έχουν συναφθεί με τους τελευταίους.

Σύμφωνα με τις εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, το ποσοστό των πελατών που πληρώνει εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς φτάνει κάποιους μήνες το 60%.

Η Elpedison πρότεινε να κόβεται το ρεύμα σε 20 ημέρες (από 44 που ισχύει σήμερα) από την ημέρα που έληξε ο λογαριασμός, η Energa ζητά να δοθεί η δυνατότητα ένας προμηθευτής να διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε πελάτη που του οφείλει ακόμη και αν αυτός πλέον ηλεκτροδοτείται από άλλον προμηθευτή και η EFT Hellas αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις και προτείνει να απαγορεύεται η αλλαγή προμηθευτή αν δεν έχουν τακτοποιηθεί πλήρως οι οφειλές στον προηγούμενο πάροχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To χαράτσι ήρθε για να μείνει! Αλλαγές για τους άνεργους

Την Τρίτη θα ψηφίσουν το χαράτσι – Ανέβαλλαν την ονομαστική ψηφοφορία

ΓΕΝΟΠ: το χαράτσι θα καθυστερήσει 5 μήνες!

Ουρές στη ΔΕΗ – Κόβουν το ρεύμα για να γλυτώσουν το χαράτσι

Τι ισχύει για ειδικές περιπτώσεις για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Ουρές στην ΔΕΗ – Πάνε ν’αλλάξουν το όνομά τους σε παλιούς λογαριασμούς!

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: “Το καταστατικό της ΔΕΗ δεν επιτρέπει να εισπράττει οτιδήποτε άλλο εκτός ρεύματος”

Ως 30 ευρώ/τ.μ. το χαράτσι το 2012 λόγω αύξησης αντικειμενικών αξιών!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε