Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά πληρώνονται! – Προκλητικός ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άκπαρπη η συνάντηση Καστανίδη με την ΠΟΕ ΟΤΑ. Δήμαρχοι αποκαλύπτουν στο Νewsit πως οι εργαζόμενοι χτυπάνε κάρτα κανονικά αλλά δεν εργάζονται. “Δεν προκαλούμε την κοινωνία” απαντά προκλητικά στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.

Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Αρκεί να προκηρυχθεί. Και αυτό είναι το… μεγάλο κόλπο με τα σκουπίδια.

Όπως καταγγέλει στο Νewsit o Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης απεργία από τους εργαζομένους στους Δήμους, δεν έχει κηρυχθεί! Υπάρχουν κινητοποιήσεις, με τη μορφή καταλήψεων σε δημοτικά γκαράζ και ΧΥΤΑ.

Χαρακτηριστικά δήλωσε  “συμμερίζομαι απόλυτα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, συμμερίζομαι απόλυτα την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που είναι αποπνικτική οικονομικά, οι άνθρωποι με μισθούς και μεροκάματα πείνας προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Αυτό όμως που δε συμμερίζομαι είναι να έρχονται να χτυπάνε κάρτα, να μη βγαίνουν για εργασία και να πληρώνονται τη στιγμή που δεν εργάζονται. Αυτή την περίοδο που δε μαζεύουν σκουπίδι, μπαινουν μέσα στο Δήμο, χτυπάνε κάρτα και απαιτούν να πληρωθούν εργασία που δεν έχουν κάνει. Αυτό θεωρώ ότι αδικεί και αυτούς αλλά κυρίως ολους τους Έλληνες που πληρώνουν μέσα από τη ΔΕΗ ανταποδοτικά τέλη και τελικά δεν τους μαζεύουν τα σκουπίδια. Αυτοί οι άνθρωποι τι φταίνε;”

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Δήμαρχος Περιστερίου…

“ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΑΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος “οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιλέξει ποικιλόμορφες μορφές κινητοποίησης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και των καταλήψεων. Από εκεί και περα ας κοιτάξουν αλλού αν κόβονται τα μεροκάματα διοτι θα πρέπει να ξέρετε οτι η πλειοψηφία των εργαζομένων με το νέο μισθολόγιο θα έχει αρνητική μισθοδοσία διοτι οι περικοπές είναι τέτοιες που ξεπερνούν το 40%.
Στο γεγονός πως το να χτυπάνε κάρτα και να πληρώνονται δίχως να εργάζονται είναι πρόκληση για την κοινωνία ο κύριος Μπαλασόπουλος απάντησε “που είναι πρόκληση; Δεν υπάρχει καμία πρόκληση απέναντι στην κοινωνία. Ο αγώνας ο δικός μας είναι αγώνας απέναντι στην κοινωνία, απέναντι σε μια βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική και αυτά είναι παιχνιδάκι από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης και αντί να δείξουν την μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση σήμερα προσπαθούν να μας συκοφαντήσουν. Εμείς έχουμε επιλέξει αυτο τον αγώνα και αυτον τον αγώνα θα δώσουμε μέχρι τέλους. Δεν μπορώ να το ξέρω τι κάνουν σε κάθε δήμο, σε κάθε σωματείο. Καταρχήν δεν έχουμε πληρωθεί ακομη ρε παιδιά, μη βιάζεστε. Δεν έχει γίνει εκκαθάριση μισθοδοσίας, δε μπορώ όμως να πω κάτι άλλο”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ…

Η δημόσια υγεία κινδυνεύει αλλά οι εργαζόμενοι στα σκουπίδια δε φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Και όταν αυτή η κινητοποίηση λήξει, τότε, όλοι αυτοί που εργάζονται στην καθαριότητα θα χρειαστεί να δουλέψουν παραπάνω και τότε θα πληρωθούν και υπερωρίες!

Μόνο στους δρόμους, μέχρι στιγμής έχουν συσσωρευθεί τουλάχιστον 6.000 τόνοι σκουπιδιών. Σκουπίδια έξω από νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα. Η συμφωνία με το δήμο Αθηναίων είναι να βγουν στους δρόμους απορριμματοφόρα για να μαζέψουν σκουπίδια από “ευθαίσθητους” χώρους. Το θέμα είναι που θα τα πάνε!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον ως τις 19 Οκτωβρίου, έρχεται και η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση. Η πρώτη βρήκε… τοίχο! Αυτή τη φορά καλούνται οι υπεύθυνοι των δήμων να απαντήσουν γιατί δεν μαζεύονται τα σκουπίδια.

Οι αρμόδιοι, όμως, κάνουν… μπαλάκι τις ευθύνες. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές δε μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Απλά γιατί δε μιλάμε καν για απεργία! Η Αστυνομία, από την άλλη, δε διαπίστωσε προσπάθεια παρεμπόδισης εισόδου των απορριμματοφόρων στους ΧΥΤΑ.

Τις πρώτες μέρες των καταλήψεων, τα απορριμματοφόρα έκαναν δρομολόγια και πήγαιναν σκουπίδια στους σταθμούς μεταφόρτωσης. Αλλά από ένα σημείο και μετά, ο όγκος των απορριμμάτων ήταν τόσο μεγάλος, που σταμάτησαν τα δρομολόγια. Μοιραία, δε… χρειάστηκε να τους απαγορευτεί η είσοδος στους υπό κατάληψη ΧΥΤΑ, γιατί δεν πήγαν ποτέ ως εκεί…

Ούτε και στα γκαράζ των δήμων που τελούν υπό κατάληψη έχει γίνει… καταγγελία από πλευράς των δημοτικών αρχών, ώστε να δικαιολογηθεί η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση Καστανίδη με την ΠΟΕ ΟΤΑ, αφού ο πρoέδρος των εργαζομένων εμφανίστηκε ανένδοτος στα αιτήματά του. Συνεχίζονται λοιπόν οι κινητοποιήσεις μέχρι να ληφθεί κάποια καινούρια απόφαση.

Την ίδια ώρα, τον μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

“Οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που είναι συσσωρευμένοι στο Λεκανοπέδιο αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών. Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάσταση να επιδεινώνεται και να περιορίζεται σε βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλος ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία από τα σκουπίδια στους δρόμους – Τι μπορούμε να πάθουμε

Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα στον Πειραιά! – Δείτε ΦΩΤΟ

Τα σκουπίδια κάνουν…βόλτα στους δρόμους – Φόβοι για τη δημόσια υγεία

Πνιγόμαστε στα σκουπίδια και κλείνουν επ’ αόριστον τη χωματερή! Φωτό – Βίντεο Newsit

Τόνοι σκουπιδιων θα φράξουν τα φρεάτια με τις βροχές – Ακούει κανείς ;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε