Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν

Ερυθρός Σταυρός μικρή προσέλευση ΦΩΤΟ NEWSIT
Ερυθρός Σταυρός μικρή προσέλευση ΦΩΤΟ NEWSIT

Απρόθυμοι οι πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν. Χωρίς εμβόλια Σέρρες, Καβάλα….

…Δράμα, περιοχές της Θεσσαλονίκης και ‘Εδεσσα.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια αρμόδιοι, όπως η διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ, Β. Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, παραδέχονται οτι σε πολλές περιοχές δεν έχουν πάει τα εμβόλια, πιθανόν λόγω καθυστέρησης της μεταφορικής εταιρείας!
Η κα Λεπτοκαρίδου μιλώντας στο NewsIt.gr είπε οτι πράγματι έγιναν καταγγελίες και παράπονα από περιοχές όπως οι Σέρρες, η Εδεσσα αλλά και από πολλά ΙΚΑ στην Θεσσαλονίκη οτι δεν έχουν φτάσει τα εμβόλια. “Ομως”, είπε “η ευθύνη της προμήθειας είναι του ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Είπε επίσης οτι είναι εγκληματικά λυπηρό το γεγονός ότι νοσηλευτές και γιατροί, που δουλεύουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε ογκολογικές κλινικές και σε παιδιατρικές κλινικές εξακολουθούν να μην κάνουν το εμβόλιο.

«Το Υπουργείο θα πρέπει να πάρει κάποια απόφαση και να ελέγχει ποιοι είναι αυτοί που αρνούνται και ποιος είναι ο λόγος , αν δηλαδή είναι λόγος υγείας, διότι πλέον θα πρέπει να δούμε και το κοινωνικό κόστος που έχει η στάση μας αυτή».

Aπαντώντας μέσω του NewsIt ο επικεφαλής κέντρου επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δημήτρης Ηλιόπουλος, παραδέχθηκε οτι δεν εχουν φτάσει εμβόλια σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα νησιά και σε περιοχές της Β. Ελλάδας.
Δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα φτάσουν τα εμβόλια εκεί που λείπουν και απέδωσε τις καθυστερήσεις σε όλο τον μηχανισμό διάθεσης που έχει στηθεί.

Στην Αθήνα από το πρωί η προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό είναι πολύ μικρή.

Το NewsIt.gr βρέθηκε σε Ευαγγελισμό, Μεταξά, Τζάνειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και Αλεξάνδρα και Ερθθρό Σταυρό. Οι ουρές ανύπαρκτες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχθηκε επίσης οτι υπάρχει διασταγμός και προβληματισμός στον κόσμο που τον εμποδίζει να φτάσει στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας στους δύο αρνείται να εμβολιαστεί στη Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Κορύφωση της πανδημίας  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε