Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Δεν πιστεύω ότι χάσαμε τρεις ανθρώπους κι ένα μωράκι εκεί μέσα”

“Δεν πιστεύω ότι χάσαμε τρεις ανθρώπους κι ένα μωράκι εκεί μέσα”

Τι λένε οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά την τραγωδία στην τράπεζα που κάηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα άρχισαν και τελείωσαν μέσα σε επτά λεπτά. Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε το σήμα για πυρκαγιά στην τράπεζα της οδού Σταδίου στις 2:10. 

Ο 48χρονος αξιωματικός πυροσβεστικής, Μιχάλης Ανδριόπουλος, ήταν ο πρώτος που έφτασε στο ισόγειο της τράπεζας Marfin.

“Με το που πήραμε το τηλεφώνημα τρέξαμε, παρότι η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη στην οδό Σταδίου. Εγώ πήγα με τα πόδια και με ακολούθησε ένα όχημα. Φτάσαμε στην πυρκαγιά γύρω στις 2:13 ενώ ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Με το που φτάσαμε, είδαμε τη μία κοπέλα να έχει βγει στο μπαλκόνι. Φώναζε. Ήταν σοκαρισμένη. Φώναζε “βοήθεια” συνέχεια…”, εξηγεί ο αξιωματικός στο περιοδικό People.

Στις 2:15 πέντε άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο στον 3ο όροφο της τράπεζας και κατάφεραν  να σωθούν. Όχι όμως ο Νώντας Τσάκαλης, η Βιβή Ζούλια και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Ο Μιχάλης Ανδριόπουλος περιγράφει την ώρα που βρέθηκε μπροστά στο πτώμα του 36χρονου: “Τον βρήκα στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου. Ήταν ξαπλωμένος, αναίσθητος, δεν είχε εγκαύματα. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο στο πάτωμα. Σταματάει ο χρόνος. Δεν μπορείς να σκεφτείς, η καρδιά σου παγώνει.”

“Έβγαλα την μάσκα για να με ακούσουν… Δεν έβλεπα τίποτα. Όσοι είχαν βγει ήταν έξω. Κανείς δεν μου απάντησε. Οι άλλοι που ήταν μέσα, δυστυχώς, δεν μπορούσανε να με ακούσουν. Και τότε για ελάχιστα δευτερόλεπτα, κατάλαβα πως ένιωσαν εκεί αυτοί οι άνθρωποι…Δεν άντεξα, και βγήκα κι εγώ έξω”, εξηγεί η 32χρονη αρχιπυροσβέστης, Βασιλική Μητροπέτρου.

Ένας από τους ανθρώπους που κατάφερνα να σωθούν από την φρίκη της τράπεζας μιλάει στο περιοδικό για τα λίγα λεπτά που στιγμάτισαν την ζωή του ολόκληρη: “Η πρώτη μολότοφ έπεσε στο ισόγειο , στο γραφείο της διευθύντριας. Αν ήταν εκεί, θα καιγόταν ζωντανή.”

“Όταν έσπασαν τα τζάμια για να ρίξουν την πρώτη μολότοφ είδαν ότι υπήρχε κόσμος. Παρ΄όλα αυτά, πέταξαν μολότοφ, περιέλουσαν τον τόπο με βενζίνη και μετά την πρώτη έκρηξη συνέχισαν να πετούν μολότοφ”, συνεχίζει ο 30χρονος ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

“Φώναξα στην Παρασκευή Ζούλια να φύγουμε προς το άλλο μπαλκόνι να αναπνεύσουμε αέρα γιατί θα πνιγόμασταν. Φτάσαμε στο μπαλκόνι και της λέω: “Έλα από δω, πηδάμε”. Ο καπνός πύκνωνε και δεν είχαμε δυνάμεις. Είχαμε όμως τις αισθήσεις μας.”

“Δεν πιστεύω ότι συνέβη όλο αυτό, ότι χάσαμε τρεις ανθρώπους κι ένα μωράκι εκεί μέσα”, δηλώνει ο 30χρονος που κατάφερει πηδώντας από το μπαλκόνι να σώσει την ζωή του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε