Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν πληρώνω και στα νοσοκομεία – Στο αντάρτικο οι γιατροί για το εισιτήριο των 5€

Νέο αντάρτικο από τους γιατρούς – Δεν απεργούν αλλά θα κλείνουν περιστασιακά τα ταμεία των νοσοκομείων και οι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ. Το φακελλάκι όμως ποιος θα το γιατρέψει;

Νέο τρόπο διαμαρτυρίας έναντι του νομοσχεδίου για την υγεία που ψηφίστηκε πριν μια εβδομάδα εφάρμοσαν από σήμερα το πρωί οι γιατροί.

Για δύο ώρες, από τις 8.00 εώς τις 10.00, μπήκαν στο νοσοκομειο ΚΑΤ και έκαναν συμβολική κατάληψη στα ταμεία με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μην πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ για να εξεταστούν.

Ταυτόχρονα στην είδοδο του νοσοκομείου, γιατροί ενημέρωναν τον κόσμο.

Υπολογίζεται πως μέσα στο δίωρο αυτό δεν πλήρωσαν γύρω στα 150 άτομα. Η διαμαρτυρία αυτή θα επαναμβάνεται αιφνιδιαστικά τις επόμενες ημέρες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στο νέο αντάρτικο συμμετέχουν, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακων Γιατρών Ελλάδας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής – Πειραιώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και φυσικά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατουλης που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, μίλησε στο Νewsit και είπε ότι “οι γιατροί προασπίζονται τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και είναι απαράδεκτο ασφαλισμένοι που έχουν πληρώσει μια ζωή να χρειάζεται να καταβάλλουν 5 ευρώ το πρωί και 60 με 90 ευρώ τα απογεύματα για να εξετάζονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία”.

Για τα φακελάκια ο κ. Πατούλης κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας “να βάλει αμέσως κανόνες για να μην υπάρχουν πλέον φακελάκια και να υπάρχει έλεγχος στο σύστημα των προμηθειών. Μην ξεχνάμε πως οι διοικήσεις των νοσοκομείων διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας” αφήνοντας αιχμές πως εάν υπάρξει πολιτική βούληση να παταχθεί το φαινόμενο ” φακελάκι” τότε και οι επίορκοι γιατροί δεν θα βρουν πεδίο να δράσουν.

Ακούστε τι είπε στο NewsIt o αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε