Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεν πλήρωσε διόδια και τον κράτησαν όμηρο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ένα απίστευτο και πρωτοφανές επεισόδιο έγινε ανήμερα του Πάσχα.
 

 

Γύρω στις 5 το απόγευμα της 4ης Απριλίου, οδηγός μαζί με τη σύζυγό του έφτασε στον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας και δήλωσε στην υπάλληλο ότι αρνείται να πληρώσει διόδια. Κατά κανόνα, σε τέτοια περίπτωση ο αρμόδιος υπάλληλος καταγράφει τον αριθμό του αυτοκινήτου και ακολουθεί διαδικασία δικαστικής δίωξης σε βάρος του οδηγού. 

Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 άτομα, σε καθημερινή βάση, επιλέγουν αυτή τη συμπεριφορά, κυρίως στον σταθμό του Ρίου στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, που θεωρείται καρμανιόλα. Ανάμεσά τους πολλοί αλλοδαποί, που επικαλούνται τις προδιαγραφές που θέτουν οι κοινοτικές οδηγίες.

 
Όπως γράφει η “Ελευθεροτυπία” στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπάλληλος κρατούσε την μπάρα κατεβασμένη και εμπόδισε την κίνηση του οχήματος, τοποθετώντας έναν κώνο στο πίσω μέρος. Ειδοποιήθηκε η Τροχαία και τελικά η υπάλληλος, ο οδηγός και η σύζυγός του κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα της Μάνδρας. Ο οδηγός υπέβαλε μήνυση κατά της κοινοπραξίας, αλλά η εταιρεία ανταπέδωσε, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Το περιστατικό καταγράφηκε σε blog που κοινοποιεί τις κινητοποιήσεις εναντίον των διοδίων (epitropesdiodia stop.blospot.com). Η «Ε» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κοινοπραξία που έχει την ευθύνη για την κατασκευή και λειτουργία της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, αλλά χθες δεν βρέθηκε κανένας αρμόδιος για να δώσει εξηγήσεις. Και το αστυνομικό τμήμα Μάνδρας επιβεβαίωσε το περιστατικό ύστερα από αρκετή επιμονή.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε