Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

“Δεν πουλάω το νησί μου στους Τούρκους”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι ένα νησί νότια της Αμοργού και βόρεια της Σαντορίνης, έχει έκταση 1.200 στρέμματα και ανήκει στην οικογένεια Βεκρή, πρόκειται για την Αμοργοπούλα

η οποία βγήκε “ στο σφυρί” και μπήκε στο στόχαστρο Τούρκων επιχειρηματιών… μόνο στη φαντασία κάποιων όπως διαβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης.

Το νησί ανήκει στην οικογένεια του Αντώνη Βεκρή από το 1860. Όπως περιγράφει όμως ο ιδιοκτήτης στην εφημερίδα “Το Έθνος” αν και έχει εκδηλώσει πρόθεση η οικογένειά του να το πουλήσει ούτε καμία κίνηση έχει γίνει για αγορά, ούτε και ποτέ οι ίδιοι θα το πωλούσαν σε Τούρκους.

“Δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω βάλει πωλητήριο στο νησί. Πριν από 15 περίπου χρόνια αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να το πουλήσουμε καθώς είναι δικό μας 100% και βάλαμε αγγελία σε δύο εφημερίδες. Παράλληλα κάποιοι μεσίτες που είδαν την αγγελία ενδιαφέρθηκαν να παίξουν διαμεσολαβητικό ρόλο και ορίστηκε συγκεκριμένη τιμή μετά από σχετική έρευνα αγοράς. Ομως ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και δεν πήραμε στα χέρια μας καμία γραπτή πρόταση, ούτε καν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ισως τα γραφεία στο εξωτερικό πήραν αυτή την αγγελία και θεώρησαν ότι μπορούν να πουλήσουν το νησί μας ως ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν το πουλάμε. Αλλά σίγουρα δεν θα πουλούσα ποτέ το νησί σε Τούρκους επιχειρηματίες. Οσα χρήματα κι εάν μας έδιναν. Σε Ελληνα εφοπλιστή ναι. Σε Τούρκο όμως ποτέ” λέει ο κ. Βεκρής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε