Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δεν θα γλυτώσει τα 5,6 εκατ. ευρώ ο Τόλης – Το ΣτΕ δεν δέχθηκε αναβολή της συζήτησης

Δεν θα γλυτώσει τα 5,6 εκατ. ευρώ ο Τόλης – Το ΣτΕ δεν δέχθηκε αναβολή  της συζήτησης

Να απορριφθούν και οι 7 αιτήσεις αναιρέσεως του Τ. Βοσκόπουλου ως απαράδεκτες εισηγήθηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Γράβαρης.

Με τις αιτήσεις, ο Βοσκόπουλος ζητάει να αναιρεθούν επτά αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες επικυρώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών, μη δήλωση εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων κ.λπ.) και η επιβολή προστίμων μαζί με τις προσαυξήσεις.

Με αυτές, υποχρεώνεται να καταβάλει στην εφορία περίπου 5,6 εκατ. ευρώ.

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε την σύντομη αναβολή εκδίκασης των υποθέσεων επικαλούμενος ότι: 1) ο Τ. Βοσκόπουλος ασθενεί σοβαρά, μετά την επέμβαση στην καρδιά που υπεβλήθη τον περασμένο Μάιο και σήμερα νοσηλεύεται κατ’ οίκον λόγω κολπικής μαρμαρυγής, 2) αντικαταστάθηκε ο δικηγόρος του προ δύο ημερών και ο νέος δεν έχει ενημερωθεί πλήρως επί της δικογραφίας.

    Επί του αιτήματος αναβολής ο εισηγητής των υποθέσεων Ι. Γράβαρης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας ο οποίος να δικαιολογεί την αναβολή συζήτησης των αιτήσεων αναιρέσεως. Παράλληλα, ο δικηγόρος του δημοσίου δεν συναίνεσε στο αίτημα αναβολής. Κατόπιν αυτών το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και προχώρησε στη διαδικασία εκδίκασης των υποθέσεων.

 Στη συνέχεια ο δικηγόρος του κ. Βοσκόπουλου ανέφερε ότι οι πράξεις επιβολής των προστίμων αντιβαίνουν στο συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 20) της προηγούμενης ακροάσεως, καθώς πριν την επιβολή τους δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Ακόμη, ανέφερε ότι είναι μη νόμιμος ο εξωλογιστικός υπολογισμός που έκανε η εφορία, ενώ οι εκθέσεις ελέγχου της εφορίας δεν αναφέρουν τον τόπο και χρόνο που διεξήχθησαν, με συνέπεια να έχουν πλημμέλειες.

 Αντίθετα, ο δικηγόρος του Δημοσίου ανέφερε ότι οι αποφάσεις του Εφετείου είναι νομικά ορθά θεμελιωμένες και ότι ανεξάρτητα εάν η εφορία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το σύνολο των αμοιβών που έλαβε ο Τ. Βοσκόπουλος χωρίς να εκδώσει δελτία παροχής υπηρεσιών, η φοροδιαφυγή προκύπτει από το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων του και ειδικά αυτών της πρώην συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε