Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

“Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα άλλων”

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σκληρή γλώσσα του μητροπολίτη Ιωαννίνων για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας…

“Δεν υπάρχει πόλεμος ή Θεομηνία για να συνεισφέρουμε. Καλούμαστε να συνεισφέρουμε για τις ανύπαρκτες οικονομικές πολιτικές. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα άλλων” τόνισε το μεσημέρι ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, με την ιδιότητα του προέδρου της εκκλησιαστικής κεντρικής υπηρεσίας οικονομικών. 

Ο μητροπολίτης έδωσε το στίγμα που θα ακολουθήσει η εκκλησία όσον αφορά τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας “Η επιβολή φόρων θα οδηγήσει εκκλησιαστικά πρόσωπα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Είπα στον υπουργό ότι μας αδικεί γιατί αγνοεί ότι η εκκλησία συντηρεί πάνω από 800 ιδρύματα.” 

Ο κύριος Θεόκλητος έκανε μια μακρά ιστορική αναδρομή στην προσφορά της εκκλησίας προς το ελληνικό κράτος. Τόνισε ότι “η σημερινή ακίνητη περιουσία της εκκλησίας ανέρχεται σε 702.160.000€. Ένα νούμερο που δείχνει ότι πλέον της έχει μείνει το 4% της αρχικής της περιουσίας”.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο μητροππολίτης Ιωαννίνων τόνισε ότι η εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλά όχι ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.
 

Για το θέμα μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως είναι λογικό σε αυτή τη δύσκολη εποχή δεν μπορεί η Εκκλησία και νομίζω το αντιλαμβάνεται και η ίδια να μείνει έξω από αυτή τη συνεισφορά στα οικονομικά της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε