Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν βρίσκουν τους εργαζόμενους για τα φύλλα πορείας και τα θυροκολλούν – Ψάχνουν νομικό τρόπο να γλιτώσουν την επιστράτευση

Δεν βρίσκουν τους εργαζόμενους για τα φύλλα πορείας και τα θυροκολλούν – Ψάχνουν νομικό τρόπο να γλιτώσουν την επιστράτευση

– Να συλλαμβάνονται όσοι παραβιάζουν δικαστικές αποφάσεις ζητεί η εισαγγελέας
Αντώνης Σαμαράς: Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες!
– Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 5 το πρωί σε Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό απαντούν στην επίταξη οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς
– “Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε λύση αλλά αυτοί είναι δικτάτορες”, λένε οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ
– Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη για την Παρασκευή σε όλα τα ΜΜΜ και παναττική πανεργατική στάση εργασίας 12.00 – 16.00

Η επίδοση των φύλλων πορείας έχει ξεκινήσει, ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει η επιστράτευση με μια σκληρή δήλωση και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς απαντούν με απεργίες έως και την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.
Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, με μαύρες σημαίες και κλάρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλεον που τους κήρυξε η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για αύριο Παρασκευή (από ώρα 00.01 έως 23:59), και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και η στάση εργασίας όλα τα σωματεία που υπάγονται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αιτήματα, να ανακληθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

“Από εδώ και πέρα θα το πάμε στα άκρα, μέχρι τέλους. Εμείς καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί λύση, αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι δικτάτορες”, είπε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.

Την επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  5ωρη σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Από εκείνη την στιγμή άρχισαν να συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια εκπρόσωποι εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

“Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε”, δήλωσε στο Newsit, ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

“Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο”, δήλωσε στο Newsit ο Αλέξανδρος Κομίνης από το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ .

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος! Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες έως την Τρίτη απαντούν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

Αντώνης Σαμαράς: Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες!

Ομπρέλα της ΓΣΕΕ στις απεργίες που εξαγγέλονται σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς μετά την απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Έβαλαν τα χακί για νέο πραξικόπημα

Το παρασκήνιο της απόφασης για επίταξη – Διαφώνησε αλλά δεν έθεσε βέτο η ΔΗΜΑΡ

Επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε η κυβέρνηση – Εργαζόμενοι: “Ελάτε να μας πάρετε!”

Βροχή και απεργία κάνουν δύσκολη τη ζωή των οδηγών – Μποτιλιάρισμα παντού

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε