Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν υπάρχει καμία… taxis – Ούτε απλή, ούτε ηλεκτρονική δήλωση, ούτε ΕΤΑΚ…

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μας μάρανε” λένε οι περισσότεροι φορολογούμενοι τον τελευταίο καιρό και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες

που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους με το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου να είναι διαρκώς… στο off
Παράλληλα και με το σύστημα σχεδόν κάθε μέρα εκτός λειτουργίας δεν έχει καν γίνει η εκκαθάριση του ETAK του 2009 αλλά και εκείνη για τον φόρο ακίνητης περιουσίας τόσο του 2009 όσο και του 2010.
Το κράτος βρίσκεται ήδη … δυο χρόνια πίσω και πάει για τα χειρότερα αφού σχεδόν καθημερινά το σύστημα που θα υποδεχόταν τις δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών μένει για ώρες εκτός λειτουργίας.
Την ώρα που το κράτος καίγεται για έσοδα μαθαίνουμε ότι το σύστημα πέφτει γιατί λόγω… διαπλοκής κάθε φορά που πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει έναν διαγωνισμό ανανέωσης των μηχανημάτων ερχόταν η επόμενη και τον κήρυσσε άγονο ή τον ακύρωνε…
Ούτε έντυπα δηλώσεων δεν έχουν
Ταυτόχρονα οι πληροφορίες από τις περισσότερες εφορίες της χώρας λένε ότι μερικά μόνο 24ωρα πριν εκατομμύρια Έλληνες καταφτάσουν για τη δήλωσή τους δεν έχουν αποσταλεί καν έντυπα δηλώσεων.
Ήδη έχει πάει ένα μήνα πίσω η υποβολή των δηλώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών σκεφτείτε ποια θα είναι η καθυστέρηση από δω και πέρα.
Χωρίς διευκρινήσεις και οι λογιστές
Την ώρα μάλιστα που ο καθένας μας απειλείται με χειροπέδες με το παραμικρό λάθος στη δήλωση στα λογιστικά γραφεία που πλέον θεωρούνται συνυπεύθυνα κατά το νόμο δεν έχει φτάσει η παραμικρή διευκρίνηση πάνω σε κρίσιμες αλλαγές που έχουν γίνει από φέτος.
Όλη η “αγορά” μιλάει για το απόλυτο αλαλούμ που θα επιφέρει “κραχ” στα κρατικά έσοδα…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε