Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μίζα στην Ελλάδα”

Οι Αμερικανοί τρόμαξαν από τη διαφθορά στην Ελλάδα όπως προκύπτει από έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, που συντάχθηκε στις αρχές του 2006 και αποκαλύπτεται από το Wikileaks.
 

“Το ελληνικό σύστημα είναι απαράδεκτο. Οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, ακόμα και να χτίσουν σπίτια στα χωριά τους, χωρίς να δώσουν μίζα σε δημόσιους υπαλλήλους” αναφέρει το έγγραφο σύμφωνα με τα Νέα.
 
Ο τότε αμερικανός πρεσβευτής Τσαρλς Ρις προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί έπεφταν στα βράχια οι προσπάθειες ξένων και ειδικότερα αμερικανών επενδυτών να επιχειρήσουν στη χώρα μας”Η πρεσβεία ενδιαφέρεται περισσότερο για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ελληνική διαφθορά στις αμερικανικές εταιρείες που προσπαθούν να επιχειρήσουν εδώ, ειδικότερα σε τομείς που σχετίζονται με δημόσιες συμβάσεις. Αν και πολλοί καταλήγουν να κερδίζουν συμβόλαια, πολλοί άλλοι δεν έχουν την ίδια τύχη και αυτό γίνεται κάτω από αμφισβητήσιμες συνθήκες”.
 
Στο αμερικανικό έγγραφο η Ελλάδα περιγράφεται ως η πιο διεφθαρμένη από όλα τα κράτη του γκρουπ της Δυτικής Ευρώπης, με εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων στο ”κόλπο”.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε