Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δένδιας: Στις διαδηλώσεις θα χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο για να αποφευχθούν τα έκτροπα και τα επεισόδια

Δένδιας: Στις διαδηλώσεις θα χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο για να αποφευχθούν τα έκτροπα και τα επεισόδια

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν «αύρες» εκτόξευσης νερού, στην περίπτωση που προκληθούν έκτροπα και επεισόδια.

«Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την υγεία, την περιουσία, τη ζωή των ελλήνων πολιτών και την ύπαρξη του Κράτους Δικαίου», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης την οποία επισκέφτηκε.
 
Απαντώντας σε ερώτημα για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σημείωσε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Αυτό είναι συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα και ουδείς δικαιούται και προτίθεται να τους το αφαιρέσει.
 
Από την άλλη πλευρά, εκτός από το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, νομίζω ότι επίσης όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην εργασία και την ομαλή συνέχεια της ζωής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, χρειάζεται να βρούμε την χρυσή τομή».
 
Κάλεσε παράλληλα την κοινωνία «σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα» να διατηρήσουν όλοι την ψυχραιμία τους.
 
 

Στο περιθώριο της επίσκεψης και ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι, όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, που αποφάσισε να κλείσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών».
 
«Υπάρχει μια πολύ καλή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι μόνο στο επίπεδο της παραχώρησης στρατοπέδων, αλλά και στο επίπεδο των επισκευών των στρατοπέδων, της συντήρησής τους» υπογράμμισε.
 
Εξάλλου, ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας αναφορικά με τους λαθρομετανάστες έχει βελτιωθεί θεαματικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί μέσα σε 30, 40, 50 μέρες να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, νομίζω ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και εν πάση περιπτώσει εγώ μάγος δεν είμαι, ούτε η Ελληνική Αστυνομία ειδικεύεται στα μαγικά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε