weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Δένδιας: Θα χειροτερέψουν τα πράγματα με τους λαθρομετανάστες

Δένδιας: Θα χειροτερέψουν τα πράγματα με τους λαθρομετανάστες | Newsit.gr

«Καμπανάκι» απο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τις επιπτώσεις που θα έχει η χώρα μας, η συνθήκη με την επονομασία «Δουβλίνο 3» που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για τη λαθρομετανάστευση.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπής του νομοσχεδίου για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Φύλαξης παράνομων λαθρομεταναστών, ο κ. Δένδιας είπε οτι «το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα”.

Ο υπουργός πρόσθεσε: “Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες”.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε “θερμή παράκληση, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς όλα τα κόμματα που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά του Δουβλίνου 3”.

Σε όλη την Ελλάδα ο «Ξένιος Ζευς»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Δένδιας είπε οτι η επιχειρηση «Ξένιος Ζευς» θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, τονίζοντας ότι θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και η πρώτη αποτίμηση θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Ανέφερε επίσης ότι η χρηματοδότηση γίνεται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα γίνει διαπραγμάτευση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%.

Για τα κέντρα κράτησης και τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο, δήλωσε οτι «δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι σήμερα δεκάδες φορές καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο».

Τόνισε επίσης ότι «ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της, αλλά να πείσω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά. Και δεν σταματάμε σε αυτό, δηλαδή θα επιχειρήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με το ρυθμό όμως που μας επιτρέπει αφενός μεν ο αριθμός των θέσεων που έχουμε και αφετέρου η διαδικασία επαναπροώθησης που έχουμε ξεκινήσει».

Αποκάλυψε επίσης ότι το κέντρο στην Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα.

Τέλος, αναφερόμενος στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και η πρόταση που έκανε στο υπουργείο Οικονομικών είναι ένας τρόπος μειώσεων ο οποίος να μπορεί να επιτρέψει και στο σώμα να λειτουργεί και στους αστυνομικούς να διατηρήσουν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς ήδη, όπως δήλωσε, το 51% των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αμείβεται με λιγότερα από 1000 ευρώ.

Διαβάστε

Τρίκαλα:Αυξάνονται οι αλλοδαποί που στοιβάζονται κατά δεκάδες σε δώματα πολυκατοικιών!

Σύμη: Έπιασαν 47 λαθρομετανάστες που μπήκαν από την Τουρκία!

 

 

#TAGS MM