Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Που ψηφίζω – Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Δημοψήφισμα 2015: Που ψηφίζω – Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Δημοψήφισμα 2015Που ψηφίζω : Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν στο Δημοψήφισμα επί του ερωτήματος αν γίνονται αποδεκτές ή όχι οι προτάσεις των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή κεντρικής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) προς την ελληνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, οι ουρές των πολιτών έξω από τα ΑΤΜ συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό, την ώρα που τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων (bail- in) φουντώνουν ολοένα και περισσότερα.
Δημοψήφισμα 2015: Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Καθώς το πρόγραμμα έχει λήξει, ήδη, από το βράδυ της Τρίτης και η ΕΚΤ δεν αύξησε το ανώτατο όριο δανεισμού (ΕLA) των ελληνικών τραπεζών, η αγορά έχει παγώσει, η ρευστότητα είναι σε οριακό σημείο και η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται για το ενδεχόμενο τυχόν ατυχήματος για τις καταθέσεις.
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Δημοψήφισμα 2015:

Σενάρια για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης!

Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών

Στο νήμα θα κριθεί η μάχη την Κυριακή

Τα χρήματα στις τράπεζες φτάνουν μέχρι τη Δευτέρα

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης για τις δηλώσεις Καμμένου και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Το διάγραμμα της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος

Δημοψήφισμα: Τσίπρας: Το “όχι” δεν σημαίνει ρήξη αλλά διαπραγμάτευση για μια καλύτερη συμφωνία
Καθισμένος στο δρόμο, κλαίει από ντροπή: Ελλάδα, κλειστές τράπεζες, capital control 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα
CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Δες εδώ
ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έτσι, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.
Το δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου 2015 θα διενεργηθεί µε τους εκλογικούς καταλόγους της Β’ αναθεώρησης (Μαρτίου – Απριλίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις, ετεροδηµότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως τις 30.04.2015.
Η ίδια προθεσµία (30.04.2015) ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαµονής τους.

Ενόψει του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015 και µε σκοπό την εξυπηρέτηση και ενηµέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εµπλέκονται στη διενέργεια του δηµοψηφίσµατος θα παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουλίου 2015 αντίστοιχα.
Τι ισχύει για τα διόδια και τις μετακινήσεις: Ελεύθερα θα είναι τα διόδια το Σαββατοκύριακο, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι για το δημοψήφισμα όπως επίσης δεν θα ισχύσουν τα διόδια την Κυριακή στην Αττική Οδό.
Τη σχετική συμφωνία με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης. Επίσης, στα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρχει έκπτωση 50% και θα ισχύσει για όσους ταξιδέψουν με τον σιδηρόδρομο μέχρι τις 6 Ιουλίου. Έκπτωση 25% συμφωνήθηκε και στα ΚΤΕΛ.
Όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους στο Δημοψήφισμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε