Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Διαδήλωσαν κατά των οικονομικών μέτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΜΕ και ΠΑΜΕ. Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, όπου ενώθηκαν λίγο αργότερα οι δυο πορείες. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και δήλωσαν ότι με τον μαζικό απεργιακό αγώνα θα τεθεί φραγμός στο μεσαίωνα που προσπαθεί να μας επιβάλλει η ΕΕ. 

Στο Σύνταγμα η πορεία

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υποστήριξαν, αποτελεί σύνολο αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προκαλούν οργή και αγανάκτηση, είτε από την πλευρά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων είτε από αυτήν που αφορά τις παραπέρα διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο.

Τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση και αναμονή, ζήτησαν να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο και να σταματήσει η λεηλασία των εισοδημάτων. Επίσης ζήτησαν γενναία αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Και η Ένωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπαγκλαντές στην πορεία

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, να υπάρξει γενναία φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τέλος να αυξηθεί η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου που είναι και υπεύθυνο για την κρίση.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ έγινε με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. Οι διαδηλωτές προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργίας στις 21 και 22 Απριλίου.

«Με τα spreads και τα επιτόκια και τα άλλα παρόμοια παίζουν κυριολεκτικά πινγκ πονγκ στις πλάτες του λαού. Ο λαός θα δεχθεί να σκύψει ακόμα περισσότερο, θα δεχθεί αυτό το παιχνίδι που στόχο έχει να τον ληστέψουν 100% για να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία; Είμαστε αισιόδοξοι για το μεγάλο όχι του λαού», τόνισε στην ομιλία της η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι ομιλητές Παναγιώτης Γαλανόπουλος από την ΠΑΣΕΒΕ και η Ελσα Ζαμπέτα από την ομοσπονδία λογιστών αφού προέτρεψαν τους εργαζόμενους να ανατρέψουν κάθε αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική ζήτησαν:

-Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%

-Να καταργηθούν οι άμεσοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης , στα είδη διατροφής , εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

-Να αυξηθεί το οικογενειακό αφορολόγητο όριο στις 40.000 ευρώ και από 5.000 για κάθε παιδί

-Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών. 

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη.
Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών δρόμων που κατέληξε στην οδό Ερμού, στο ύψος της Αριστοτέλους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε