Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Διαφημιστική καμπάνια για την περαίωση – Μπάχαλο η περαίωση με χιλιάδες λάθη

– Ακόμα δεν έχει “εγκατασταθεί” στις εφορίες το ειδικό λογισμικό
– Θέλουν 1 δισ και έχουν εισπράξει μόλις 40 εκατομμύρια!
– Παράταση στο μέτρο ζητούν οι εφοριακοί

Διαφημιστική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση. Στόχος του υπουργείου είναι να προβληθούν οι ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης για την περαίωση για τους φορολογούμενους, προκειμένου να υπαχθούν σε αυτή και παράλληλα να εισπραχθούν προσδοκώμενα έσοδα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, παράλληλα με τη διαφημιστική καμπάνια να ανακοινωθεί και παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή στη ρύθμιση από τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες.

Την ίδια ώρα, μόλις 40 εκ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από το μέτρο που στοχεύει στην είσπραξη 1 δις ευρώ. Μόλις ένα στα δέκα σημειώματα φθάνουν στους φορολογούμενους χωρίς λάθη, ενώ οι εφοριακοί αδυνατούν να προχωρήσουν σε περαίωση αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσταλεί στις ΔΟΥ το ειδικό λογισμικό με το οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Και αυτό είναι μόνο ένα μέρος μιας διαδικασίας που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα. Μέχρι και χθες από το ΚΕΠΥΟ είχαν αποσταλεί στα φυσικά πρόσωπα 800.000 ενώ υπολοίπονται ακόμα 600 χιλιάδες περίπου σημειώματα, ως επι το πλείστον, προς μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στις εφορίες οι υπάλληλοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συγκεντρώνουν τους φακέλους όσων θέλουν να υπαχθούν στην περαίωση αλλά βρίσκουν λάθη στα έτη για τα οποία καλούνται  να πληρώσουν, καθώς ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί στους υπολογιστές το ειδικό λογισμικό που θα προχωρήσει την διαδικασία.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να υπαχθούν στην περαίωση είναι ότι καλούνται να ξαναπληρώσουν για χρονιές που έχουν ήδη περαιώσει καθώς το σύστημα του ΚΕΠΥΟ δεν ήταν ενημερωμένο.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις συνταξιούχων που έκλεισαν τα βιβλία τους και δεν έκαναν διακοπή με αποτέλεσμα τώρα να τρέχουν και να μην φθάνουν καθώς τους ζητείται να πληρώσουν για ακόμα και για 20 χρόνια από τότε που σταμάτησαν να εργάζονται.

Οι εφοριακοί προειδοποιούν πως αν δεν δοθεί παράταση στο μέτρο αποκλείεται να προλάβουν μέχρι την άλλη Πέμπτη να περαιώσουν τα σχεδόν 1,5 εκ σημειώματα που έχουν αποσταλεί.

Στις εταιρίες τα σημειώματα θα ξεκινήσουν να αποστέλονται από την Πέμπτη  και όπως λένε οι εφοριακοί με τα τόσα λάθη που υπάρχουν στα σημειώματα είναι αδύνατο να προλάβουν την προθεσμία.

Τέλος απο το ΚΕΠΥΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκείνους που δεν θα λάβουν σημείωμα απο λάθος και θα θέλουν να λάβουν μέρος στην περαίωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε