Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Διαφωνούν οι έμποροι για τις επιπλέον Κυριακές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Το θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μερικές Κυριακές του χρόνου ήρθε ξανά στην επικαιρότητα.

  Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές. “ Ο καταναλωτής, στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε δεν χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται χρήμα” αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι εκπρόσωποι των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων ζήτησαν από την Λούκα Κατσέλη να είναι ανοιχτά τα καταστήματα δύο Κυριακές αντί για μία που προβλέπει ο νόμος στη διάρκεια των γιορτών.
 
Oι εκπρόσωποι του ΣΕΛΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν και πάλι το αίτημα τους για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και σε ότι αφορά τις Κυριακές προτείνοντας στην κυβέρνηση να επανεξετάσει παλαιότερο αίτημα για άνοιγμα των επιχειρήσεων οκτώ Κυριακές τον χρόνο (Χριστούγεννα, Πάσχα και στις εκπτώσεις, θερινές και χειμερινές). 

Η θέση αυτή είχε προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των μεγάλων πολυκαταστημάτων και στους ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων που δεν έχουν υπαλλήλους.

 
 
Οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων ζήτησαν επίσης να μη θεωρηθούν οι αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας ως τεκμήριο διαβίωσης, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αλλά και να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και λιανεμπορικές επιχειρήσεις που επιδεικνύουν εξωστρέφεια.
 
Η μεγάλη πτώση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο ανάγκασε τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυκαταστημάτων να ζητήσουν να ανοίξουν και στις 13 Δεκεμβρίου ελπίζοντας έτσι ότι θα ανεβάσουν τον τζίρο τους.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, η υπουργός δεν δεσμεύτηκε στο αίτημα των εμπόρων αλλά δέχθηκε να το εξετάσει, και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει ήδη τις θέσεις και των υπόλοιπων φορέων της αγοράς, όπως της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Οριστική απάντηση αναμένεται έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε