Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαγωνισμός για τον Έλληνα επιχειρηματία του 2017

Διαγωνισμός για τον Έλληνα επιχειρηματία του 2017

Η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει, για ακόμα μία χρονιά, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ελληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους θεσμούς αφιερωμένους στην επιχειρηματικότητα, με ιστορία άνω των 30 ετών.

Η τελετή απονομής του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2017 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018. Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™, που θα λάβει χώρα στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2018, εκπροσωπώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, με υποβολή υποψηφιότητας έως τις 20 Οκτωβρίου 2017, έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος μιας ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να προτείνει έναν επιχειρηματία ως υποψήφιο στο διαγωνισμό.

Ο θεσμός του EY Entrepreneur Of The Year

Ο διαγωνισμός EY Entrepreneur Of The Year είναι ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιας εμβέλειας θεσμούς αφιερωμένους στην επιχειρηματικότητα, καθώς διεξάγεται σε περισσότερες από 145 πόλεις σε 65 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ διαθέτει ιστορία περισσότερων από 30 ετών αποτελεί το υψηλότερου κύρους βραβείο για τους επιχειρηματίες παγκοσμίως.

Αναδεικνύει όσους ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλές επιδόσεις τους, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές ικανότητές τους, την αναπτυξιακή δυναμική τους, το καινοτόμο πνεύμα και την κοινωνική ευαισθησία τους. Στόχος είναι η επιβράβευση, η προβολή και η διεθνής καταξίωση αυτών των επιχειρηματιών, οι οποίοι -τα επόμενα χρόνια- θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης.

Έτσι, σε παγκόσμιο επίπεδο, η κορυφαία αυτή βράβευση αναγνωρίζεται τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και από κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν το 50% των εταιρειών του δείκτη Nasdaq 100 έχουν ιδρυθεί από εθνικούς νικητές του διαγωνισμού EY Entrepreneur Of The Year.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις