Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Διαίρει» ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ και… «βασίλευε» στο κέντρο της Αθήνας – Όλο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα απανωτά κρούσματα ωμής βίας και των βανδαλισμών στο κέντρο της Αθήνας, έχουν επιφέρει … “διάσταση” θέσεων μεταξύ των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό για το κέντρο, διχοτομούνται οι προσανατολισμοί τους, καθώς η μεν ΔΕΛΤΑ αφιερώνεται εξ ολοκλήρου για περιπολίες στα Εξάρχεια και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέχρι το Πάντειο, ενώ η ΔΙΑΣ διατίθεται σε ενισχυμένες “δόσεις” για εντατική αστυνόμευση σε Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα.

Εκεί δηλαδή που συναντώνται αλλοδαποί και ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής, με τους τελευταίους να έχουν συγκροτήσει σύγχρονα αλλά εξίσου φανατισμένα free corps που επιτίθενται κατά κύματα σε αλλοδαπούς που εντοπίζουν να κινούνται μεμονωμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, έχουν συγκροτηθεί συνολικά περισσότερες των 40 ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, με στόχο την πρόληψη συμβάντων και αδικημάτων.

Για ευνόητους λόγους επιχειρησιακής ισχύος και πυκνότητας αντιπροσώπευσης, οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ ανέλαβαν τα Εξάρχεια τα δύο πανεπιστήμια και τις υπό κατάληψη βίλες εξαιτίας του αντιαστυνομικού ρεύματος που διαπερνά τους συγκεκριμένους χώρους, σε αντίθεση με τη ΔΙΑΣ που τοποθετείται στο υπόλοιπο κέντρο, το οποίο απ’ όποια πλευρά και να ιδωθεί, είναι περισσότερο… φίλα προσκείμενο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε