Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα χωρίς πρόγραμμα – Μπάχαλο με την απεργία της ΔΕΗ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Προβλήματα και στην Αττική και κυρίως στη Θεσσαλονίκη
– Ίσως υπάρξουν κι άλλες διακοπές το βράδυ, εκτός από αυτές σε Κρήτη και Ρόδο
– Tι λέει στο Νewsit o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ούτε η ίδια η ΔΕΗ δεν ξέρει πότε και αν θα γίνουν οι νέες διακοπές ρεύματος, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που κάνει από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Πολλές περιοχές της χώρας αντιμετώπισαν προβλήματα ήδη και πολλές από αυτές μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουν πρόβλημα από ωριαίες ή δίωρες διακοπές ρεύματος.

«Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες διακοπές ρεύματος εκτός από αυτές που έχουν ανακοινωθεί για το βράδυ, στην Κρήτη και τη Ρόδο», δήλωσε στο NewsIt ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

«Αν όμως δεν έχουμε εντολή από το ΔΕΣΜΗΕ που έχει συνολική εικόνα για την κατανομή της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα, δε μπορούμε να λέμε τίποτα μονομερώς. Κρατήστε επιφυλάξεις για τη συνέχεια», πρόσθεσε.

Ακούστε τι δήλωσε στο ΝewsIt o κ.Στεργιώτης

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος “οι εργαζόμενοι είχαμε μια επιλογή. Ανάμεσα στο να χάσουμε τα μεροκάματά μας και την αξιοπρέπειά μας επιλέξαμε να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Θα μείνουμε όρθιοι και θα κάνουμε το καθήκον μας. Δε θα αφήσουμε να ξεπουληθεί η επιχείρηση του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με το υστέρημα όλων μας και δεν είναι προς διάλυση και ξεπούλημα”.

Στο ερώτημα εάν φοβάται ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον των συνδικαλιστών εάν κοπεί το ρεύμα ο κύριος Φωτόπουλος απάντησε “το φοβάμαι. Ανησυχώ αλλά θέλω να πω ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν έχει στόχο να ταλαιπωρήσει τους καταναλωτές. Επί ενάμιση μήνα προσπαθήσαμε να συναντηθούμε με τον Παπακωνσταντίνου αλλά δεν βρήκε ούτε 10 λεπτά να μας δει. Μετά τον ανασχηματισμό είδαμε τον νέο  υπουργό οικονομικών  Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο το βράδυ και χθες το πρωί είδαμε τον Παπακωνσταντίνου αλλά δε βγήκε τίποτα. Εμείς πιστεύουμε ότι με τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την απόφαση της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Φωτόπουλος

Το newsit παρακολουθεί διαρκώς το πρόγραμμα διακοπών και  σας ενημερώνει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης:
Έρχονται  “μπλακ άουτ” εκ περιτροπής
Τι να κάνετε όταν σας κόψουν το ρεύμα – Πρακτικές συμβουλές από τη ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε