Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαμαντοπούλου για κινητοποιήσεις καθηγητών: Μη κρατήσετε σε ομηρία τους μαθητές

Διαμαντοπούλου για κινητοποιήσεις καθηγητών: Μη κρατήσετε σε ομηρία τους μαθητές

Βέβαιη ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου της για την παιδεία θα συναντήσει τη συναίνεση των

εκπαιδευτικών εμφανίστηκε η Αννα Διαμαντοπούλου στη Βουλή και απέρριψε την πρόταση της Ν.Δ. να αναβληθεί η κατάθεση του για μετά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Την πρόταση έκανε στην υπουργό Παιδείας η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ με το σκεπτικό ότι το πολυνομοσχέδιο μπορεί να προκαλέσει κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, κάτι που εκτίμησε πως θα βάλει σε ομηρία τους μαθητές που θα δίνουν εξετάσεις την περίοδο 14 – 30 Μαΐου.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει έστω και ένας εκπαιδευτικός λειτουργός που θα θελήσει να κρατήσει σε αγωνία ή ομηρία τους 100.000 υποψηφίους», αντέδρασε έντονα η Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν  απειλή κατά της υπουργού ή ενός κόμματος αλλά κατά των μαθητών και των οικογενειών τους».

 

Κατά τη διαβούλευση της πρότασης νόμου  με τον τίτλο «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η κ. Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε σίγουρη ότι το νομοσχέδιο θα βρει σύμφωνη την εκπαιδευτική κοινότητα και πάντως τόνισε ότι δεν θα ήταν πολιτικά ορθό να κατατεθεί το νομοσχέδιο ενόσω τα σχολεία θα ήταν κλειστά, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν κινητοποιήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε