Σάββατο, 30 Μαρ.
16oC Αθήνα

Διαμαρτυρία για την απαγόρευση απόπλου του Στόλου της Ελευθερίας

Διαμαρτυρία για την απαγόρευση απόπλου του Στόλου της Ελευθερίας

Περισσότερα απο 150 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. ΦΩΤΟ – VIDEO

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την απαγόρευση απόπλου που εξέδωσε το υπουργείο για όλα τα υπο ελληνική ή ξένη σημαία πλοία του “Στόλου της Ελευθερίας” με προορισμό τη Γάζα.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη λαϊκή συνέλευση των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος και οι περισσότεροι απο τους συγκεντρωμένους έρχονται απο εκεί. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο, στη συνέχεια κόλλησαν άλλο ένα ψήφισμα σε κολώνα έξω απο την ισραηλινή πρεσβεία, πέρασαν απο την την πρεσβεία των ΗΠΑ και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

“Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, μετά από την αναλυτική ενημέρωση που είχε από τα μέλη του Στόλου της Ελευθερίας, καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε δολιοφθορά που επιχειρήθηκε στα πλοία. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της Άδειας προς Ναυτιλομένους που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με σκοπό να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων και την άμεση απελευθέρωση του αμερικανού πλοιάρχου, που προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό” αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών δηλώνει οτι η Ελλάδα προτίθεται να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Διαβάστε την είδηση

Σε τηλεφωνική επικονωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο κ. Αμπάς θεώρησε θετική την πρόταση και εξέφρασε την υποστήριξή του.

Διαβάστε την είδηση

Διαβάστε επίσης

Ανάγκασαν το στολίσκο για τη Γάζα να επιστρέψει στο λιμάνι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε