Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαμαρτυρία με Λαφαζάνη έξω από το ΥΠΟΙΚ για τη Γ.Σ. μετόχων της ΔΕΗ

Διαμαρτυρία με Λαφαζάνη έξω από το ΥΠΟΙΚ για τη Γ.Σ. μετόχων της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιούταν η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος νωρίτερα μαζί με μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας διέκοψαν την συνεδρίαση του Δ.Δ. της ΔΕΗ για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

Στην ομιλία που προηγήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης έκανε τον απολογισμό του 2015, ανέφερε ότι με το νέο σύστημα διακανονισμών που εφαρμόστηκε έχουν ρυθμιστεί χρέη ύψους 715 εκατ. ευρώ από 324.000 πελάτες. Ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη λιγνιτική μονάδα στον σταθμό Φλώρινας θα γίνει σε σύμπραξη με ιδιώτες ώστε μεταξύ άλλων να τερματιστεί η αποκλειστική πρόσβαση της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή.

Παρών στη συνέλευση ήταν ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ και των μελών του ΔΣ, όπως επίσης την επ’ αόριστον αναβολή της γενικής συνέλευσης.

Σε παρέμβασή του κατά την έναρξη της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, επανέλαβε ότι η Ομοσπονδία θα προσφύγει δικαστικά κατά των αποφάσεων για τον ΑΔΜΗΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε